Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hasiči Michal a Denisa mimo službu zachránili život řidiči: Bez jejich pomoci by nepřežil!

Autor: jel - 
26. května 2023
13:58

Hasičský pár z Jihočeského kraje Michal Měřička a Denisa Tichá byli na začátku května svědky dopravní nehody u obce Dasný na Českobudějovicku. Řidiči, který havaroval, poskytli ihned první pomoc a jejich pohotová reakce zachránila muži život.

Řidiči, který jel v pátek 5. května po silnici II. třídy za obcí Dasný, se za volantem udělalo zle a kvůli zdravotní indispozici havaroval. 

Nehodu viděli dva příslušníci hasičského sporu Denisa a Michal. Oba byli sice zrovna mimo službu, ale záchranářství mají v krvi, a tak zareagovali velice pohotově. 

„Denisa vzala telefon a volala na tísňovou linku. Michal muže, kterého postihla indispozice, vytáhl z auta ven a jelikož nenahmatal puls, tak ihned zahájil srdeční masáž,“ popsala událost na sociální síti mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Hasič vytrvale pokračoval v oživování řidiče až do příjezdu záchranné služby. Ta pak pacienta stabilizovala a přepravila do nemocnice. „Bez pomoci Michala i Denisy, bez jejich duchapřítomnosti a profesionality by muž podle vyjádření lékařů zcela jistě nepřežil,“ doplnila Matějů.

Statečné hasiče ocenilo i vedení sboru.

Video  Dopravní nehoda dvou aut v Chebu  - Blesk David Malík
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání