Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Totožnost sériového vraha Zodiaca odhalena? Podle vyšetřovatelů vraždil armádní veterán!

Autor: rc, inf - 
20. května 2023
05:00

Sériový vrah Zodiac terorizoval okolí amerického San Francisca mezi lety 1966 a 1977. Zavraždil pět lidí, ovšem on sám prohlašoval, že na svědomí má daleko víc obětí! Policistům se vraha nikdy nepodařilo dopadnout. Případ sériového vraha tak patří mezi nejslavnější a největší záhady kriminalistiky. Nicméně to by se teď mohlo změnit. Vyšetřovatelé údajně totožnost sériového vraha odhalili!

Zodiacovi je připisováno pět obětí. V prosinci roku 1968 se vydali na své první rande milenci David Arthur Faraday (†17) a Betty Lou Jensenová (†16). Dvojice zastavila  v „uličce milenců“, když k nim přistoupil vrah, vyhnal je z auta a Faradaye nemilosrdně střelil do hlavy. Zděšená dívka začala utíkat a vrah ji střelil do zad. V červenci o rok později vrah udeřil znovu. Opět si vyhlédl pár Michaela Renaulta Mageaueho a Darlene Elizabeth Ferrinovou (†22), jež zastavili na parkovišti jen pár kilometrů od prvního místa činu. Vrah je zastřelil. Nicméně devatenáctiletý mladík jako zázrakem přežil. Téhož roku u jezera si vyhlédl dvojici Bryana Hartnella a Cecelii Ann Shepardovou (†22). Oba dva pobodal. Dvaadvacetiletý mladík ale přežil. Podle policistů zavraždil Zodiac i taxikáře Paula Lee Steineho (†29).

Totožnost vraha odhalena?

Vrah tvrdil, že má na svědomí daleko víc obětí. V dopisech, které posílal vyšetřovatelům a novinářům, popisoval, že zabil 37 lidí. Vyšetřovatelé měli mnoho podezřelých, údajně prověřovali na 2 500 lidí, ale vrah nikdy neskončil v želízkách. Nicméně s překvapivým prohlášením přišel investigativní novinář a vedoucí týmu nezávislých vyšetřovatelů Case Breakers Thomas Colbert. Novinář, který má podle svých slov informátora ve Federálním úřadu pro vyšetřování, tvrdí, že agenti evidují jako podezřelého bývalého příslušníka amerického letectva Garyho Francise Posta, který však již zemřel v roce 2018. Colbert sám prý Posta podezříval několik let. 

Vzorek DNA

Federální agenti mají prý částečný vzorek Postovy DNA, jenž ho s vraždami spojuje! „Zločinec je od roku 2016 uveden v systému FBI jako podezřelý,“ uvedl Colbert pro FOX News s tím, že DNA podezřelého je zajištěna v laboratoři federálů ve Virgnii. Colbert věří, že se jim podařilo identifikovat vraha. „Máme také šest lidí, kterým se přiznal, že byl Zodiac,“ uvedl pro britský deník Daily Mail. Navíc skupina dodala, že podle jejich vyšetřování se Zodiac dopustil i brutální vraždy Cheri Jo Batesové. Osmnáctiletá dívka byla nalezená v tratolišti krve v říjnu roku 1966. 

Federální agenti ale popírají, že by byl případ Zodiac uzavřen. „Vzhledem k pokračující povaze vyšetřování a z úcty k obětem a jejich rodinám, nebudeme v tuto chvíli poskytovat další komentář,“ uvedli federálové pro FOX News. Navíc policista Ryan Railsback v roce 2021 popřel, že by případ Batesové souvisel s případem Zodiac.  

Video  Tajemný Zodiac. Masový vrah posílal šifry, které měly vést k jeho odhalení.  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání