Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Bývalý tajný agent popsal střet s obávaným motorkářským gangem: Střela mi proletěla plícemi!

Autor: pma - 
30. dubna 2023
07:20

Dostat se do notoricky známého motorkářského gangu Hells Angels (Pekelní andělé) není nic pro slabé povahy. Mezi ostřílené motorkáře a kriminálníky se před časem infiltroval americký bývalý tajný agent Jay Dobyns (61). Ten se médiím svěřil, jak krušné byly jeho první dny v gangu.

Jednašedesátiletý Američan Jay Dobyns toho má za svůj život co vyprávět. V minulosti se živil jako tajný agent u Úřadu pro alkohol, tabák, střelné zbraně a výbušniny (ATF). Za svou víc než dvacetiletou kariéru pracoval na více než 500 tajných operacích a mezi jeho nejslavnější patří jedna z prvních akcí, kdy se dokázal dostat mezi členy nechvalně známého motorkářského gangu Hells Angels (Pekelní andělé).

Krádeže, praní špinavých peněz, ale i vraždy

Klub je rozšířen v mnoha zemích světa. Jeho členové jezdí na charakteristicky známých motocyklech značky Harley-Davidson. Členové ale nejsou známí jen nespoutanou jízdou na elegantních strojích. Gang je spojen i trestnou činností, jako jsou krádeže, praní špinavých peněz, vydírání, ale i vraždění.

Mezi obávané motorkáře se Dobynsovi podařilo infiltrovat v roce 1987 po dvou letech, kdy se vydával za překupníka zbraní a vymahače. Americkému Daily Staru svěřil s tím, že zvláště první dny byly velmi náročné. „Složil jsem přísahu, vyplnil papíry a o čtyři dny později jsem byl zajat jako rukojmí a postřelen,“ vypráví šokující zážitek bývalý tajný agent.

Kulka těsně minula srdce

Dobyns byl střelen do zad. „Kulka mi pronikla do zad mezi lopatku a páteř, prošla mými plícemi, těsně minula srdce a vyletěla z hrudi,“ doplnil muž. Bývalý agent přiznává, že měl vážné obavy o svůj život. „Vzpomínám si, jak jsem tam ležel, a kolem mě se zvětšovala kaluž krve. Já jsem si říkal: ‚Ó můj bože, já jsem čtyři dny v práci a umřu tady,“ vzpomínal.

Video  Stovky motorkářů vyprovodily svého zesnulého kolegu na poslední cestu.  - Ivan Hladík
Video se připravuje ...

Jiří Zvěřina ( 30. dubna 2023 12:17 )

Článek úplně o ničem...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání