Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Lupič přepadl poštu v Bedihošti: Zaměstnankyni chytil pod krkem?

Autor: ČTK - 
21. dubna 2023
20:37

Pachatel, který přepadl ve čtvrtek poštu v Bedihošti na Prostějovsku, pracovnici pobočky svázal. Ženě se však podařilo ze stahovacích pásek vyprostit a přivolat pomoc. Z loupežného přepadení vyvázla bez zranění, sdělila mluvčí policie Miluše Zajícová. Po pachateli, který z pošty odnesl veškerou finanční hotovost, policie stále pátrá. Hrozí mu až desetiletý trest vězení.

Muž podle nových informací policie vstoupil do budovy úřadu ve čtvrtek po poledni, na chodbě se setkal s pracovnicí, která šla zamknout vstupní dveře. „Chytil ji kolem krku a násilím odvlekl za skleněnou přepážku. Dal jí do ruky igelitovou tašku a přikázal, aby mu do ní dala veškerou finanční hotovost. Pracovnice v obavě o život poslechla a udělala, co jí pachatel řekl. Před odchodem jí nařídil, aby si lehla na zem a stahovací páskou jí svázal ruce a nohy,“ uvedla policejní mluvčí.

Pachatel poté vzal klíče od budovy, uzamknul hlavní vchodové dveře a místo opustil. Poškozené, kterou násilník neohrožoval žádnou zbraní, se krátce nato podařilo telefonem přivolat pomoc. Policie ve čtvrtek uvedla, že si z místa činu odnesl lupič několik tisíc korun.

Kriminalisté na objasnění případu pracují a po pachateli násilného trestného činu pátrají. Pachatel měl podle nich na sobě tmavou mikinu s kapucí, přes ni světlou bundu, světlemodré rifle, světlé sportovní boty a světlou kšiltovku značky Adidas. Podle vzhledu mu bylo kolem 40 let a byl vyšší a štíhlejší postavy. Policie ocení jakékoliv informace k pachateli, svědci je mohou oznámit na linku 158.

Video  Lupič v Bedihošti přepadl poštu.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání