Vážná dopravní nehoda se stala ve středu v 13:48 v ulici Ke Kříži v pražské Uhříněvsi. „Na přechodu pro chodce došlo ke střetu nezletilé dívky a vozidla značky Fabia stříbrné barvy, které z místa nehody ujelo. Dívka po střetu utrpěla vážná zranění, která si vyžádala převoz a hospitalizaci v nemocnici,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Auto už se policistům podařilo najít. „Ve věci kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, za což hrozí v případě odsouzení až pětiletý pobyt za mřížemi,“ uvedla mluvčí.

Policisté také zajistili kamerové záznamy, na kterých je zachycen důležitý svědek v oranžové bundě. Je vidět, jak na parkovišti nedaleko místa dopravní nehody nejspíš pořizuje záběry auta, v němž v tu chvíli seděl člověk. „V souvislosti s tímto případem pátráme po tomto svědkovi, pokud ho poznáváte nebo se na záběrech poznává on sám, ozvěte se prosím na linku 158 nebo navštivte nejbližší policejní služebnu,“ dodala Siřišťová.

Policisté také žádají řidiče, kteří daným místem ve středu 19. dubna v čase od 13:48 do 14:00 hodin projížděli a měli ve voze zapnutou palubní kameru, která by mohla zaznamenat dopravní nehodu, ať se ozvou na linku 158. 

Policie hledá svědka dopravní nehody v pražské Uhříněvsi.
Autor: Policie České republiky