Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Myslel jsem si, že spí! Muž žil v bytě měsíc s mrtvolou tělesně postižené sestry (†67)!

ilustrační foto.
ilustrační foto.  (Autor: Profimedia.cz)
21. dubna 2023
22:03

Bizarní případ řeší police z polského města Kolobřeh. Devětapadesátiletý muž je nyní ve vazbě za to, že nepomohl své o osm let starší nemocné sestře. Ta v bytě, který společně dvojice obývala, zemřela. Bratr tam s mrtvolou příbuzné žil takřka celý měsíc. Kriminalistům své jednání zdůvodnil zvláštním způsobem, prý si myslel, že sestra spí.

13. dubna zasahovaly hasičské a policejní jednotky v jednom z bytů v Kolobřehu na severozápadě Polska. Podle informací tamního deníku Kolobrzeg Nasze Miasto byla v objektu nalezena sedmašedesátiletá žena, bohužel již bez známek života.

Na to, že by v bytě mohlo dojít k nějakému neštěstí, upozornila sestra mrtvé seniorky. Zesnulá byla tělesně postižená a byt obývala společně s bratrem (59), který se o ni staral. Dva společně žijící sourozenci ale přerušili kontakt se sestrou a ta ve strachu o jejich životy zalarmovala policii.

Bratr seděl u televize

„Žena dvojici sourozenců poslala peníze. Chtěla se zeptat, jestli dorazily, ale nikdo jí nezvedal telefon,“ sdělil mluvčí okresního státního zastupitelství Ryszard Gąsiorowski. Na zvonění a klepání nikdo nereagoval, na místo tak byla přivoláni i hasiči, kteří vyrazili dveře.

„Po vstupu našli hasiči před televizorem Michala G. Ve vedlejším pokoji v uzavřené místnosti ležela na podlaze jeho mrtvá sestra. Prvotní vyšetření ukázalo, že žena byla asi měsíc mrtvá,“ doplnil Gąsiorowski.

Muži hrozí až tři roky za mřížemi 

Co bylo příčinou smrti, není zatím známo. Polák byl tamní prokuraturou obviněn z neposkytnutí pomoci. Své jednání polici zdůvodnil poměrně zvláštně. Když totiž muž vešel do sestřina pokoje, uviděl jí ležet na zemi. Na té prý ležela často, protože si tím ulevovala od bolestí, které ji trápily.

„Myslel jsem, že spí, tak jsem ji přikryl dekou a odešel,“ popsal kriminalistům muž. V současnou chvíli muž zůstává pod policejním dohledem a čeká ho i psychiatrické vyšetření. V případě odsouzení hrozí Michalu G. až tři roky za mřížemi.

Video  Insta Crime Podcast: Řidič srazil mladíka. Vážně zraněného Karla odvezl do lesa a nechal tam.  - pdc, idpc, Červený, Chebotareva
Video se připravuje ...

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání