Plameny zachvátily rodinný domek v Třešňové ulici v noci z úterý na středu. „Viděli jsme záblesky a slyšeli tlumenou ránu či rány,“ vylíčili místní. Možná slyšeli výstřel, kterým pak muž měl spáchat sebevraždu…

Co pravděpodobného žháře k šílenému činu vedlo, není jasné. „To bychom taky rádi věděli,“ řekla sestra mrtvého. Blesk.cz ji zastihl u domu, kde s partou mužů vyklízela ohořelé trosky. Víc se odmítla bavit. Během požáru se z hořícího domu se synem naštěstí včas dostala. Nadýchali se „jen" kouře.

Byl zvláštní

Sousedé o jejím bratrovi tvrdí, že býval pohodový chlap. Před světem se začal postupně uzavírat před lety po návratu z vojenské mise.

„Poslední dobou byl hodně zvláštní. Chodil po ulici s batohem na zádech, s hlavou skloněnou do telefonu, na uších velká sluchátka jako Otík ve filmu Vesničko má, středisková. Nezdravil, s nikým se nebavil,“ popsali.

Mise na Balkáně

Podle zdroje Blesk.cz byl s českou jednotkou v 90. letech na Balkáně. Po návratu z armády vystoupil a pracoval na letišti v Mošnově. Co dělal poslední dobou, nevěděl nikdo. Jen každý den odpoledne vždy zmizel z domu neznámo kam.

Policisté na místo požáru vyslali i experty na chemii a psovoda se psem na vyhledávání akcelerantů hoření. „Věc si poté převzali kriminalisté pro podezření z pokusu vraždy spáchaném na dvou osobách. Poškozenými jsou muž a žena z domu a podezřelým je zemřelý muž, který rovněž dům užíval,“ uvedla policistka Soňa Štětínská.

 

Vojáky pronásleduje minulost

Co cítí člověk, který prodělal válečnou misi? Jeho život je jiný, říká psychoterapeut Miloslav Čedík a dodává: „Válečné mise jsou tak zátěžové situace, které si běžní občané mnohdy nedovedou představit. Armáda má systém psychologické pomoci, ale jak člověk z toho systému vystoupí a nedaří se mu naplno začlenit zpět do společnosti, cítí se osaměle, mohou ho ta traumata dohnat i po mnoha letech. Někdo se s tím třeba nesrovná a může se chovat nepředvídatelně.“

VIDEO: Zemřel Jan Pokorný (†39), jeden z nejuznávanějších českých stylistů, spáchal sebevraždu.

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Jan Pokorný (†39), jeden z nejuznávanějších českých stylistů Videohub

Fotogalerie
4 fotografie