Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Pes týdny hladověl, až vyhublý na kost zemřel: Kriminálka ze Šternberku obvinila jeho majitelku

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: VaB - 
20. dubna 2023
14:44

Na začátku ledna objevili ve Šternberku mrtvolu na kost vyhublého psa, jehož tělo bylo odhozeno v přístavku na zahradě. Kriminalisté zjistili, že zvíře několik týdnů neuvěřitelně trpělo. Majitelka (49) jej nekrmila, pes neměl přístup k vodě a zemřel na hlad a selhávání orgánů. Majitelce teď hrozí až šest let vězení.

K nálezu ostatků na kost vyhublého psa přivolali lidé policisty začátkem ledna letošního roku. Tělo bylo odhozeno v přístavku na zahradě rodinného domu ve Šternberku. Případ si hned na místě převzali kriminalisté, kteří se obrátili i na veterinární ústav.

„V průběhu prověřování shledali, že právě 49letá majitelka a chovatelka psa, který byl křížencem velkých psích plemen, se o něj nejméně od listopadu loňského roku do poloviny letošního ledna patrně řádně nestarala,“ popsala mluvčí policie Petra Vaňharová. Zhruba dvanáct let starý pes žil v naprosto nevyhovujících podmínkách.

Majitelka mu podle policie nedávala jídlo ani pití, vlivem toho zvíře strádalo a vedlo to k extrémní vyhublosti. Pes kompletně přišel o podkožní tuk a svalovou hmotu. „Jak vyplývá ze znaleckého posudku, k úhynu psa mělo dojít v důsledku dehydratace a dlouhodobého hladovění, s následným selháním vnitřních orgánů,“ dodala Vaňharová.

49letou majitelkou kriminalisté obvinili ze spáchání zločinu týrání zvířat. Její stíhání probíhá na svobodě, v případě odsouzený jí hrozí až šest let vězení.

Video  Muž (21) z Karlovarska věznil, týral a znásilňoval stejně starou ženu.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Ramita ( 25. dubna 2023 23:41 )

Toto zlo se tomu lidskému odpadu 100% vrátí. Zaslouží si ten nejtvrdší trest, zavřít a nechat hladovět a žíznit a zapomenout na ni a nechat jí tam chcípnout! Přeju jí to nejhorší! Jedna, dvě karma jde, karma si jde pro tebe!

Jiřina Tomášová ( 20. dubna 2023 20:14 )

Odporná lidská zrůda. Kriminál je pro ní málo.

levandulova ( 20. dubna 2023 18:00 )

Pani bych prala stejny trest. Vyhladovet. Jak muze byt nekdo tak bezcitny!!!

milan1959 ( 20. dubna 2023 16:27 )

Tu svini by měli veřejně bičovat a v kriminále ji nechat bez žrádla.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání