Strážník si muže a jeho dvou asistentů všiml na Staroměstském náměstí poslední lednový pátek kolem jedné hodiny odpolední. Celou situaci začal okamžitě dokumentovat. Toho si muž všiml a zvířata rychle schoval do klece. 

Strážník chtěl předložit potvrzení o ohlášení veřejné produkce, kterou muž ke své činnosti potřebuje. Ten ale vůbec netušil, že něco takového existuje. „Přivolaná inspektorka pak potvrdila, že cizinec k produkci využíval chráněné sovy pálené a že zde docházelo k týrání zvířat," uvedla mluvčí městské policie Irena Seifertová. Obě nebohá zvířata byla dvaatřicetiletému muži odebrána a odvezena. 

Organizované skupiny

Podle městské policie se nejedná o ojedinělý případ. Podobné situace řeší pražští strážníci v centru už několik let. „Ve většině případů se jedná o cizince, někdy i organizované skupiny, které nemají žádné zábrany. Díky organizovanosti není zcela jednoduché je strážníky v uniformě při produkci přistihnout," informovala Seifertová. Pokud se jim to podaří, majitelé zvířat jsou často agresivní, ohání se právníky a strážníky sprostě urážejí. Produkce zvířat majitelům vydělává desítky tisíc korun denně. Sovu pálenou přitom pořídí za pár stovek. 

Fotogalerie
4 fotografie