Podezřelé auto zastavila hlídka městské policie v Olbrachtově ulici na Praze 4, a to 15. ledna. V neděli kolem půl jedné hodiny ranní na sebe řidič upozornil nejistou jízdou a zhasnutými světly. 

Video
Video se připravuje ...

Opilý řidič vyhrožoval strážníkům právníky. Nadýchal jedno promile Městská policie Praha

Vyhrožoval právníky

Muž odmítl s hlídkou spolupracovat, nechtěl předložit doklady, dokonce vyhrožoval právníky. „Můžete mi ukázat oprávnění, že mě můžete zastavit. Seženu si dobrého právníka, ten mě z toho dostane,“ zkoušel se bránit arogantní řidič všemi prostředky. V jednu chvíli z jeho úst dokonce zaznělo: „Já jsem trošku agresivní.” Nadále popíral zhasnutá světla a neustále volal své matce a přítelkyni. Dechovou zkoušku odmítl a jak se později ukázalo, měl k tomu jasný důvod.

Po celou dobu řidičova podivného výstupu byli strážníci trpěliví a zachovali si chladnou hlavu, to se později vyplatilo. Nejspíš sedmadvacetiletému muži došlo, že výhrůžky a výmluvy na strážníky nefungují a začal spolupracovat. S dechovou zkouškou nakonec souhlasil a nadýchal jedno procento alkoholu.

„Celá záležitost byla pro podezření z trestného činu předána do rukou hlídky státní policie, která se po vyrozumění dostavila na místo,“ uvedl mluvčí městské policie Zdeněk Modálek.

Fotogalerie
4 fotografie