Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Milionář Bob Lee (†43) byl ubodán: Policie zatkla podezřelého!

Autor: rc, inf - 
14. dubna 2023
17:54

Spojené státy minulý týden šokovala vražda úspěšného podnikatele Boba Leeho. Milionáře pobodali v centru San Franciska. Třiačtyřicetiletý muž byl ještě převezen do nemocnice, kde ale zraněním podlehl. Policisté již zadrželi podezřelého, který se měl s Leem dobře znát.

Podnikatel Bob Lee byl v San Francisku na pár dní. Nedávno se odstěhoval do Miami, ale do kalifornského města se vrátil, aby se zúčastnil summitu ohledně kryptoměn a setkal se s přáteli. Domů na Floridu se už ale nevrátil. V úterý 4. dubna jej kolem půl třetí ráno místního času někdo pobodal.

Pomoc si zavolal sám

Podle záznamů z bezpečnostních kamer kolem zraněného Leeho prošel náhodný kolemjdoucí, který mu ale nepomohl. Třiačtyřicetiletý milionář, který byl otcem dvou dcer, si nakonec zvládl pomoc zavolat sám. Poté, co na místo přijely záchranné složky, byl převezen do nemocnice, kde bohužel zemřel.

Zadržený podezřelý

Nejdříve se objevily spekulace, že se jednalo o náhodný čin. Nicméně ve čtvrtek 13. dubna policisté oznámili, že v souvislosti s vraždou zadrželi muže. Podle informací deníku Los Angeles Times zatkli Nimu Momeniho, který je zakladatelem technologické společnosti Expand IT, jež vznikla v roce 2010.

„Byl velmi vstřícný, milý a okouzlující. Nikdy by vás nenapadlo, že bude obviněn z tak ohavného zločinu,“ uvedl Sam Singer, který pracuje vedle Momeniho. Sousedka uvedla, že policisté zadrželi Momeniho ve čtvrtek ráno v jeho bytě. Přijela si pro něj i zásahovka.

Podle informací britského deníku Daily Star se Momeni a Lee znali, dokonce se setkali i osudnou noc. Motiv činu zatím ale zůstává nejasný.

Úspěšný podnikatel

Lee byl mezi přáteli známý jako „šílený Bob“. Založil úspěšnou multimiliardovou společnost Cash App, která provozuje ve Spojených státech populární aplikaci určenou k rychlému převodu peněz mezi mobilními telefony. Rovněž obchodoval s kryptoměnami. Jeho majetek je odhadován na více než 200 milionů korun.

Video  Muže (47), kterého policie obvinila z dvojnásobné vraždy ve Svitávce, pomohli vypátrat svědci.  - PČR
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání