Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Alkoholik a narkoman Petr ze žárlivosti umlátil přítelkyni: Pojišťovně má zaplatit desetitisíce!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK, inf - 
28. března 2023
16:08

Odvolací Vrchní soud v Praze v úterý navýšil částku, kterou musí muž odsouzený za vraždu, ublížení na zdraví, nebezpečné vyhrožování a výtržnictví zaplatit pojišťovně. Napravil administrativní chybu českobudějovického krajského soudu. Muž se k činu přiznal, soudy ho potrestaly 16,5 lety vězení a detencí. Proti rozhodnutí se obžalovaný ani státní zástupce neodvolal, je tak pravomocné.

Petr Bakalář napadl svou o 13 let starší družku v noci z 8. na 9. března 2022 v ruině starého drážního domku. Ženu podezíral z nevěry. Podle obžaloby ji několik hodin mlátil nebo do ní kopal, zapaloval jí vlasy zapalovačem a poléval ji vodou z kýble. Žena utrpěla mnoho zranění, zemřela kvůli otoku mozku.

Podle verdiktu má muž pojišťovně uhradit za péči o ženu, která po útoku zemřela, 56.001 korun. Tuto část v  úterý soud potvrdil. Změna se týkala části obžaloby, v níž byl muž odsouzen za napadení jiného muže.

Odvolací senát rozhodl, že má pojišťovně uhradit 12.303 korun, krajský soud mu přitom uložil povinnost zaplatit 5810 korun. Šlo ale o částku z jiného trestního řízení, které bylo vedené proti poškozenému.

Bakalář se k činu přiznal, u českobudějovického krajského soudu uvedl, že činu lituje. Uvedl, že byl závislý na alkoholu, užíval mimo jiné pervitin. Podle znalců obžalovaný trpí smíšenou poruchou osobnosti a snížením ovládacích schopností kvůli závislosti na alkoholu. Resocializace je podle odborníků prakticky nemožná, v posudku upozorňovali na velmi vysokou pravděpodobnost recidivy.

Video  Rudolf Frimmel-Jurnečka (53) přichází v doprovodu eskorty ke krajskému soudu v Brně.  - Jiří Nováček
Video se připravuje ...

sorgedoktor ( 28. března 2023 19:43 )

Tak ten alkohol je pritezujici nebo polhcujici okolnost, otazka

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání