Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Turista skočil z budovy do kanálu v Benátkách: Měl by dostat certifikát blbosti, rozčiluje se starosta

Autor: rc - 
31. března 2023
18:29

Poprask v italských Benátkách způsobil muž, který se rozhodl ke kaskadérskému kousku. Ze střechy třípatrového domu skočil do jednoho ze zdejších kanálů! Při skoku ho zachytila kamera a video se začalo šířit po sociálních sítích. Na twitteru jej sdílel i benátský starosta, který napsal, že dotyčný by měl dostat „certifikát blbosti a pár kopanců“. 

Na videu je vidět muž, který se dostal až na střechu třípatrové budovy u jednoho z benátských kanálů. Chvíli stojí na okraji střechy, na sobě má pouze boxerky a dívá se dolů. Následně skáče do vody, zatímco ho sledují kolemjdoucí. Pak v poklidu vyleze z kanálu a jeho kumpán, který vše natáčel, mu podává ručník.

Rozzuřený starosta

Video šíleného kousku, který naštval italské úřady, se začalo šířit po sociálních sítích. Na svém účtu na twitteru jej sdílel starosta Benátek Luigi Brugnaro, který si v popisku nebral žádné servítky a muže nazval „idiotem“, který by měl dostat „certifikát blbosti.“ Nadále dodal, že po skokanovi i jeho kamarádovi pátrají.

Podle starosty se jedná o turisty. Úřady podle informací televize CNN prověřují, jak se muž dostal na střechu soukromé budovy. „Při tom skoku riskoval svůj život, ale také mohl ohrozit i jiné lidi. Nechápe snad nebezpečí, které se v tomto městě vyskytuje? Co kdyby dole proplouvala loď?" uvedl starosta.

Benátky se neustále potýkají s nezodpovědnými turisty. Jen za minulý rok bylo zadrženo více než 40 lidí, kteří se koupali v benátských kanálech. Jeden muž byl dokonce zatčen poté, co v kanálu surfoval.

Video  Muž skočil z třípatrové budovy do kanálu v Benátkách.  - Twitter/@LuigiBrugnaro
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání