Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Turista (36) se těšil na dovolenou v Chorvatsku: Naletěl podvodníkovi s pronájmem domu!

Autor: VaB - 
17. srpna 2022
11:50

Šestatřicetiletý Rumun se těšil na pěknou a klidnou dovolenou v Chorvatsku. Předem si pronajmul dům, ve kterém chtěl bydlet. Když ale přijel do Medulinu, údajný majitel domku s ním přestal komunikovat. Dovolenkář zřejmě naletěl podvodníkovi.

V sobotu 23. července si muž z Rumunska zařídil pronájem rekreačního domečku ve městě Medulin jižně od Istrie v Chorvatsku. Těšil se zřejmě na klidnou a pohodovou dovolenou. Tahle představa se ale rozplynula chvíli po příjezdu.

Jak píše server dnevnik.hr, když muž dorazil na adresu, kde měl strávit dovolenou, majitel domu tam nebyl. Nepomohla ani snaha se mu dovolat, muž z inzerátu přestal úplně komunikovat. Záloha dovolenkáře vyšla na několik tisíc kun. Zřejmě se tak stal obětí podvodu. 

Obrátil se proto na policii, která se případem zabývá. Policisté varují turisty, aby si nemovitosti pronajímali prostřednictvím ověřených služeb. Pomoci mohou například recenze od jiných zákazníků.

Video  Diplomat o dovolené v Chorvatsku: Drahota zasáhla i Jadran, Češi začínají být náročnější  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání