Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Podcast: Pedofil propuštěný na amnestii pracoval s dětmi: Z nemocnice unesl miminko, znásilnil ho a zavraždil!

Video se připravuje ...
Autor: jel - 
11. srpna 2022
05:00

Šestiměsíční Barborka skončila v dubnu roku 1990 v nemocnici se zánětem středního ucha. Domů k rodičům se už nikdy nevrátila. Pedofil a vrah Jaroslav Oplištil, který v nemocnici pracoval jako sanitář na dětském oddělení, ji unesl, znásilnil a udusil! Na pachatele se přišlo prakticky ihned, rozbrečel se a k činu se přiznal. Miminku už ale nebylo pomoci. Vrah poté žádal trest smrti.

Jaroslav Oplištil už od dětství pil alkohol, kouřil a před soudem kvůli krádeži stál už ve svých osmnácti letech. Pak byl trestaný ještě několikrát. V roce 1986 vylákal do lesa dvě holčičky, Evu (7) a Kláru (9), vyhrůžkami je donutil, aby se dotýkaly jeho přirození a vykonal na nich orální sex. Za to a za další činy byl odsouzen ještě téhož roku k pětiletému vězení.

V lednu 1990 ovšem přišla amnestie a Oplištil se dostal na svobodu. Žádal o práci v nemocnici na Bulovce. Přiznal, že je propuštěný vězeň, uvedl ovšem, že si odpykával trest pouze za majetkovou trestnou činnost. Nedodal výpis z trestního rejstříku, a když si nadřízená ověřovala, za co byl trestán, i kurátorka uvedla pouze majetkovou trestnou činnost!

Barborku udusil!

Díky tomu se pedofil stal sanitářem na dětském oddělení. S jeho prací byli všichni spokojeni, ač si kolegové všimli pár podezřelých momentů, které jim mohly dát určité signály. Osudný den 30. dubna 1990 se totiž Oplištil s kolegou opili během pracovní doby, pak se pohádali. Oplištil se měl přiznat, že ho přitahují děti.

Nakonec velmi opilého sanitáře našel jiný spolupracovník a přiměl ho, aby se šel vyspat na ubytovnu, že udělá práci za něho. Oplištil to však vzal přes dětské oddělení v nemocnici, kde z nečekaných pohnutek vzal jedno z dětí. Nevěděl ani, zda jde o holčičku či chlapce, ale prostě miminko popadl a odnesl k sobě na ubytovnu. 

Tam nebohou dívenku znásilnil a způsobil jí vážná zranění, a protože plakala udusil ji. Veřejná bezpečnost vypátrala únosce brzy, malá Barborka už však byla několik hodin mrtvá a nebylo jí pomoci. Oplištil se k činu přiznal a žádal trest smrti, ten ale nedostal a skončil ve vězení.

Případem pedofilního vraha, který díky chybě získal práci na dětském nemocničním oddělení, se zabývají Tereza a Petra v nové epizodě Insta Crime Podcastu. V ní se dozvíte podrobnosti o tom, jak k únosu došlo, jak se Oplištil choval ve vězení i co je s ním dnes.

Video  Insta Crime Podcast: Oplištil unesl z nemocnice miminko, znásilnil ho a zavraždil!  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání