Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Trans studentku (†16) našli ubodanou v parku: Na pohřeb přišly tisíce lidí

Autor: rc, inf - 
17. března 2023
19:44

Rodina, přátelé a známí se naposledy rozloučili s Briannou Gheyovou, jejíž vražda šokovala celou Británii. Šestnáctiletou dívku našli ubodanou ve Warringtonu v hrabství Cheshire. Rodina dívku uložila do růžové rakve. Bílý kočár s rakví do kostela přivezli dva bílí vraníci. Smuteční hosté si oblékli k poslednímu rozloučení růžové oblečení. Poslední sbohem přišly dát prý tisíce lidí.

Tělo Brianny Gheyové našel náhodný kolemjdoucí 11. února v parku Linear. Dívka byla ubodána k smrti. Případem se začali zabývat kriminalisté, kteří později zadrželi patnáctiletého chlapce a dívku. Podle informací britského deníku The Guardian byli oba dva obviněni a v červnu letošního roku by měli stanout před soudem.

Růžová rakev a bílí koně

Ve středu 15. března v britském Warringtonu se konalo poslední rozloučení s tragicky zesnulou trans studentkou. Ulice města zaplnili truchlící. Na posledním rozloučení se podle informací britského deníku The Sun sešly tisíce lidí. Růžovou rakev do kostela ke smutečnímu obřadu přivezl skleněný kočár, jehož táhli bílí koně. Na rakev blízcí nechali položit bílé lilie a růžové růže.

Ve chvíli, kdy rakev nesli do kostela, hrála píseň Video Games od zpěvačky Lany Del Rey. Kamarádka Brianny Amelia při bohoslužbě promluvila a uvedla, že Brianna byla „světlem na zemi“. Briannu popsala jako „laskavou a starostlivou“ dívku. Při obřadu rovněž přečetli dopis ze školy Birchwood High, kam chodila. V dopise stálo, že bude všem chybět „její vtip a humor“. Maminka Esther Gheyová řekla, že její dcera měla psychické problémy.

Brianna byla populární na sociálních sítích TikTok a Instagram. Nicméně již dřív média uvedla, že čelila ve škole šikaně. Její kamarádi uvedli, že byla ve škole „šikanována a bita gangy, a to z prostého důvodu, že je trans“. Svěřili se její kamarádi deníku Daily Mail.

Video  U soudu s vrahy krásné modelky zazněly otřesné detaily.  - Instagram
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání