Na pomezí života a smrti se ocitl před necelými 14 lety. „Jednou jsem zažil moment, kdy jsem letěl po dálnici z Prahy do Náchoda po hrozných ho*nech a už jsem měl chuť to strhnout na té D11 a napálit to tam do zdi, protože to bylo hrozný,“ svěřil se režisér na svém TikToku.

Příčinou černých myšlenek byla jeho těžká životní situace. „Myslím, že to bylo hned po prvním filmu Pamětnice z roku 2009. Nikdo totiž tehdy nepřišel do kina a já měl tři a půl milionu dluhů. Do toho exmanželka Gábina v nemocnici pomalu umírala, protože měla stejně velký krevní otok jako plod v břiše. Byl jsem tehdy na syna skoro sám. Celé se to podělalo, a tak jsem fakt myslel, že se zabiju,“ přiznal Magnusek pro eXtra.cz.

Přestože se bál o budoucnost, rozhodl se nevzdat. „Byly jen dvě možnosti – buď to ukončit, nebo s filmem začnu s projektorem jezdit po domovech důchodců. Ze školy jsem si půjčil plátno a objížděli jsme stařečky a stařenky. Postupně jsme díky tomu vydělávali na ty dluhy,“ připomněl Magnusek nápad, který mu nakonec doslova zachránil život.

Zlepšil se nakonec i kritický zdravotní stav Magnuskovy tehdejší partnerky Gabriely, který byl též příčinou jeho trápení. Krásnou produkční si Magnusek dokonce v roce 2017 vzal za manželku, o čtyři roky později se ale manželství rozpadlo. Dvojice tvořila pár téměř 19 let, mají spolu syna Vojtu (17) a dceru Terezu (13).

Hned rok po prvním neúspěchu se Magnuskovi podařilo natočit jeho největší divácký hit Bastardi, jehož čtvrtý díl s podtitulem Reparát jde nyní do kin. „Když něco vydělám, hned to nacpu do dalšího projektu. Nikdy jsem už ale nekrachoval a ani na sebevraždu jsem už nemyslel,“ přiznal Magnusek s tím, že už v tomto směru našel jistý balanc. Magnusek už do svých filmů obsadil obě dvě děti, exmanželku, maminku, babičku i svého bratra.

 

Video
Video se připravuje ...

Režisér Magnusek se sice zbavil téměř poloviny své váhy: Trpí ale jako zvíře! Kisa Císařová

Fotogalerie
30 fotografií