Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vlk měl na Chomutovsku napadnout muže se psem: Případ řeší policie

(ilustrační foto)
(ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
15. března 2023
09:01

Policie prověřuje příspěvek na sociálních sítích, podle kterého o víkendu nedaleko obce Hora Svatého Šebestiána napadl vlk muže a jeho psa, řekla mluvčí policie Miroslava Glogovská. Deník MfD ve středu uvedl, že ochránci zvířat událost zpochybňují, protože smečku znají a nikdy nikoho nenapadla.

„Policisté prověřují všechny okolnosti, které s případem souvisí,“ sdělila Glogovská. Na událost upozornila také Česká televize. Údajným útokem se zabývá i Agentura ochrany přírody a krajiny ČR (AOPK ČR). Podle údajů, které má agentura k dispozici, se v sobotu jedno z pěti zvířat, údajně vlk, oddělilo od smečky, když na louce uvidělo psa a pokoušelo se něj zaútočit.

„Majitel psa si před zvíře sedl do podřepu a prý se snažil zvíře zaplašit klackem. To se mělo pokoušet dostat blízko k psu a při tom jeho majitele, který byl v podřepu, zasáhnout zuby na ruce,“ stojí na webu AOPK ČR. Pes je v pořádku, majitele podle informací agentury ochrany přírody a krajiny ošetřili.

Agentura v oblasti zvýší monitoring divokých zvířat a pokusí se zjistit podrobnosti případu. Pro hodnocení obdobných problematických situací připravila pohotovostní plán, který je nyní před schválením ministerstvy. „Pokud by došlo k nestandardnímu chování, ze kterého vyplývá, že vlk ztratil před člověkem respekt, měl by být podle tohoto plánu z populace odstraněn,“ uvádí web.

Video  Vlka Bublu zachytila kamera v místě, kde procházela jeho mateřská smečka  - Hnutí DUHA, šelmy.cz
Video se připravuje ...

naidka ( 15. března 2023 11:21 )

Chomutovsko – Do chomutovské nemocnice o víkendu s drobnými poraněními dorazil muž s tím, že ho pokousal pes. Následně se v pondělí dostavil do nemocnice v Ústí nad Labem, kde již tvrdil, že šlo o jednoho vlka ze smečky. Muž je lesní dělník zaměstnaný u Lesů ČR v Litvínově. V lese vysazuje stromky. O víkendu mimo pracovní dobu v Krušných horách nad Chomutovem těžil dřevo. Jeho psa údajně napadla smečka vlků. Když se ho snažil bránit, jeden z nich jej měl napadnout.
Další zdroj: Smečka pěti vlků nedaleko Hory Svatého Šebestiána na Chomutovsku údajně napadla muže, který se procházel se svým psem u lesa.
„Pokud by došlo k nestandardnímu chování, ze kterého vyplývá, že vlk ztratil před člověkem respekt, měl by být podle tohoto plánu z populace odstraněn,“
Tak, myslivci, jde se pro trofej, teď jenom vědět, který to byl.

N Nxn ( 15. března 2023 09:50 )

A ten majitel psa je normální? Do podřepu před psem? Nechtěl si tam třeba lehnout... 🙄

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání