Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Opilá řidička se vydávala za mladší sestru: Měla 3 zákazy řízení a propadlou technickou!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: chal - 
14. března 2023
13:57

Alkohol v krvi a tři platné zákazy řízení měla na kontě řidička, kterou v pondělí večer kontrolovali policisté na dálnici D35 nedaleko Olomouce. Jela navíc ve voze s propadlou technickou kontrolou. Svých prohřešků si byla 28letá žena zřejmě vědoma, protože se policistům snažila nakukat, že ve skutečnosti je její o tři roky mladší sestra.

Až dva roky vězení hrozí 28leté řidičce, která v noci z pondělí na úterý „zazářila“ během dopravní kontroly na dálnici D35 u Olomouce. „Policisté obhlídkou vozidla zjistili, že vůz měl dva a půl roku propadlou technickou kontrolu, a tak přistoupili k dopravní kontrole,“ uvedl policejní komisař Libor Hejtman. Řidička policistům pak tvrdila, že u sebe nemá doklady, nahlášené osobní údaje ale neseděly.

Netrvalo dlouho a hlídka zjistila, že se dotyčná vydává za svou 25letou sestru! „Nato se 28letá žena přiznala ke své pravé totožnosti a uvedla, že se vydávala za sestru, protože měla platný zákaz řízení. Jak policisté zjistili, řidička měla platné hned tři zákazy řízení motorových vozidel. Nejdéle uložený zákaz měla desetiletý s platností až do roku 2031,“ popsal Hejtman. Aby toho nebylo málo, při následné dechové zkoušce výtečnice nadýchala půl promile.

Žena je mimo dopravních přestupků podezřelá ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za které jí hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta,“ uzavřel komisař.

Video  Jak vybrat alkohol tester?  - Videohub
Video se připravuje ...

Lucie Nová ( 15. března 2023 08:13 )

Dobrá kráva )) Přesně, všechny tyhle mladý pindy, co si myslí, že mohou vše a chtějí jen prachy a nemakat... Tohle normální člověk nedopustí..Nehledě na to, že normální člověk s chlastem v žíle za volant nesedne...Dobře jí tak a hezky natvrdo!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání