Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rodinná tragédie na návštěvě u přátel: Holčička (3) zastřelila svou sestru (†4)!

(ilustrační foto)
(ilustrační foto)  (Autor: Policie ČR)
Autor: rc - 
15. března 2023
06:44

Tragédie se odehrála v neděli v americkém Houstonu. Teprve tříletá holčička vzala do rukou zbraň a zastřelila svou o rok starší sestru! V bytě s holčičkami přitom v době tragédie byli rodiče a jejich přátelé. Na místo vyrazily záchranné složky, ale holčičce už nebylo pomoci.

V neděli 12. března rodiče holčiček měli na návštěvě skupinku přátel. Podle informací televize Fox News si dívky společně hrály v pokoji, zatímco jejich rodiče a další tři dospělí si povídali v jiné místnosti. Kolem osmé hodiny místního času se ozval výstřel. Tříletá dívka se údajně dostala k poloautomatické zbrani a zamířila na svou čtyřletou sestru a vystřelila.

Holčičku našli v tratolišti krve. Na místo vyrazily záchranné složky, ovšem dívce už nebylo pomoci. Šerif Ed Gonzalez podle britského deníku The Guardian uvedl, že nikdo v té chvíli na dívky nedohlížel, ačkoliv v bytě bylo pět dospělých.

Zatím není jasné, jestli někdo z dospělých bude čelit trestnímu stíhání. „Vypadá to jako další tragický příběh dítěte, které se dostalo ke střelné zbrani a zranilo někoho jiného,“ uvedl Gonzalez s tím, že podobných případů je spousta a je nutné, aby majitelé střelných zbraní zajistili své zbraně a drželi je mimo dosah dětí.

Nezisková organizace Everytown for Gun Safety odhaduje, že ročně je ve Státech zastřeleno či utrpí střelná zranění 19 tisíc dětí a dospívajících.

Video  Cizinec si spletl Brno se závodní dráhou: Naměřili mu 167 km/h.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

new era ( 16. března 2023 08:37 )

Presne tak. A rodice bych postavila pred soud. Jsou za dite zodpovedni. Do urciteho veku musi (moralne i podle zakona) dite byt pod neustalym dozorem.

Misot ( 15. března 2023 09:43 )

Další zářez propagátoru volného držení střelných zbraní..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání