Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sadistický senior popravil pracovnici olomoucké herny: Postřelená žena zemřela v nemocnici! Kdy bude soud?

Aktualizováno -
26. dubna 2023
08:36
Autor: rys, ČTK, yks - 
13. března 2023
14:29

Pracovnice (†57) olomoucké herny, kterou loni v květnu střelil do hlavy sadistický stařík (73), v minulých dnech zemřela. Na chlapa, který strávil většinu života za mřížemi, současně podal státní žalobce obžalobu. Střelci hrozí doživotní trest. Jeho soud začne v květnu.

Osudného 20. května 2022 vzala 57letá žena směnu za kolegyni v herně poblíž hlavního nádraží v Olomouci. V podvečer, když v podniku osaměla, do něj vstoupil muž s pistolí. Po ženě chtěl peníze.

Špatný odhad

„Paní zřejmě chybně přečetla, koho má před sebou. Asi myslela, že jde o nějakého starého pomateného pána. Bohužel, nemohla se více mýlit,“ prozradil šéf olomoucké krajské kriminálky Jan Lisický, podle nějž se žena klidným hlasem snažila loupež rozmluvit. Muž jí však přiložil zbraň k hlavě a vystřelil.

Nepochopitelné chování

„Počínání starého recidivisty bylo až zarážející,“ konstatoval šéf kriminálky Lisický a dodal: „Šlo doslova o popravu.“ Po výstřelu, zřejmě uklidněn svým činem, ztratil muž zájem o peníze a z herny odešel směrem na nádraží. Cestou z mostu hodil vražednou zbraň do řeky, kde ji policisté později našli. Za tři hodiny pak delikventa muži zákona vypátrali a zadrželi.

Rok na přístrojích

Těžce zraněnou ženu našel o několik desítek minut po střelbě nový návštěvník herny. V kritickém stavu ji záchranáři převezli do nemocnice, kde pak na oddělení následné intenzivní péče ležela napojená na přístrojích. Přestože se během deseti měsíců jejího pobytu v nemocnici několikrát zdálo, že by se její stav mohl zlepšit, svůj boj s devastačním zraněním nyní prohrála.

Vraždil i v kriminále

Jako bestii lačnící po krvi označili kriminalisté nenapravitelného recidivistu, který 48 let svého života strávil v kriminále. Většinou za násilnou trestnou činnost. Odsouzen byl také za vraždu, kterou dokonce spáchal ve výkonu trestu, kdy v roce 1980 ve věznici v Leopoldově umlátil kladivem spoluvězně.

Na svobodu už se nepodívá

Olomoucký krajský soud začne případ projednávat v květnu. Muž je obžalován z pokusu o vraždu, je ale možné, že se to ještě změní. O případném překvalifikování trestného činu na vraždu rozhodne podle státního zástupce Jindřicha Pazdery až soud na základě pitvy.

Pokud k němu dojde, bude muži hrozit až doživotní trest. Vzhledem k jeho věku a také k tomu, že spodní hranice u tohoto paragrafu je 15 roků, lze předpokládat, že každý trest bude pro celoživotního nenapravitelného recidivistu trestem doživotním.

Video  Maskovaní lupiči přepadli na Domažlicku hernu a zranili obsluhu, oba skončili ve vazbě.  - PČR
Video se připravuje ...

 

bullshit ( 13. března 2023 18:15 )

laco.duracka ( 13. března 2023 15:59 )

Precitaj si clanok : "Vraždil i v kriminále" ....

laco.duracka ( 13. března 2023 15:03 )

Za smrt zeny moze ten, kto toho vraha pustil medzi ludi. . Bodka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání