Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Požár v Předlicích nepřežila rodina se dvěma dětmi: Táta Martin zemřel při jejich záchraně!

Autor: jel, Helena Lacinová - 
3. března 2023
05:00

Velká tragédie se stala ve druhé polovině února v Ústí nad Labem v části Předlice. Při požáru chatky tam zemřela celá čtyřčlenná rodina, včetně dvou malých holčiček Natálky (†3) a Emy (†2). Ty se jejich tatínek pokusil na poslední chvíli zachránit. Bohužel se mu to nepodařilo. Pozůstalí na pohřeb čtyř příbuzných neměli peníze, ve sbírce se ale vybralo už přes sto tisíc korun!

Zesnulá rodina pocházela z Děčína, v zahrádkářské kolonii v Předlicích byli její členové jenom na návštěvě u příbuzné. V sobotu 18. února však chatku zachvátil požár. Jeho příčina je zatím stále nejasná, policie však zahájila trestní stíhání pro podezření z usmrcení z nedbalosti. Cizí zavinění předběžně vyloučila.

Požár vypukl kolem osmé hodiny ráno a hasiči ho uhasili krátce před desátou dopoledne. Uvnitř však nalezli čtyři mrtvá těla, dvě z nich patřila dětem. Otec rodiny Martin se měl pokusit dcery i partnerku Sandru zachránit. Spaly ve vrchní části chatky, kam se lezlo po žebříku. Poté, co vypukl požár, se táta podle všeho vydal pro zbytek své milované rodiny. Bohužel se mu to nepodařilo, všichni v chatce uhořeli.

Protože pozůstalí neměli dostatek peněz na pohřeb čtyř blízkých, lidé založili veřejnou sbírku. V té se za pár dní vybralo už něco přes 100 tisíc korun.

V ústecké části Předlice se nyní podle zjištění CNN Prima News chystají rozsáhlé kontroly. Některé domy tam jsou prý v havarijním stavu. „Objekty, které nebudou vyhovovat, případně u nich budou nějaké nedostatky, bychom chtěli sepsat a všechny je vyzvat k nápravě,“ sdělil televizi radní pro sociálně vyloučené lokality Michal Mohr (SPD). Úřady tak chtějí předejít další podobné tragické události.

Video  Mluvčí krajských hasičů Petr Pelikus Blesku přibližuje detaily sobotního požáru v ústeckých Předlicích (18. 2. 2023).  - Blesk/Tereza Malecká
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání