Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Podcast: Vrah Romana (†3) uškrtil, znásilnil a schoval do gauče! Kdo za chlapcovou smrtí stojí?

Video se připravuje ...
Autor: pdc, icp, pma - 
13. února 2023
05:00

Když se manželé Červeňákovi vydali v úterý 17. dubna 2007 na nákup, netušili, že svého tříletého syna Romana vidí naposledy živého. Chlapec se ztratil z plácku v těsné blízkosti bydliště a několik dní po něm rozsáhle pátrala policie, záchranáři a dobrovolníci. Naděje vyhasly o pár dní později, když bylo nalezeno tělíčko zesnulého dítěte v úložném prostorou gauče ve sklepě jeho bydliště. Více se o zmizení a následné vraždě dozvíte v nové epizodě podcastové minisérie Kde jsou?

Rodina Červeňákových žila v době zmizení jejich syna Romana (†3,5) v bývalém areálu zemědělského družstva v Mečíně na Klatovsku, kterému se mezi místními přezdívalo „na zámku“. 17. dubna 2007 viděli rodiče svého synka naposledy. Když se vrátili z nákupu, zatímco Romana měl hlídat starší bratr s babičkou, dítě bylo pryč.

Video  Kde jsou? Vrah Romana (†3) uškrtil, znásilnil a schoval do gauče!  - pdc, icp, Jedlička, Čebotareva
Video se připravuje ...

Po třech dnech pátrání, které bylo pro tehdy klatovskou policii jedno z nejrozsáhlejších, kriminalisté Romana našli, bohužel bez známek života. Dítě bylo nalezeno ve sklepě domu, kde jeho rodina společně s dalšími příbuznými a lidmi bydlela.

Chlapec byl dle zjištění policie a následné pitvy udušen při škrcení, ke kterému mělo dojít drátem. Na těle měl zavražděný chlapeček i spoustu modřin a nebylo vyloučeno, že byl před smrtí pohlavně zneužit.

Kdo Romana sprovodil ze světa a jaký k tomu měl důvod, se kriminalistům až do současnosti nepodařilo objasnit. Rodiče se po čase přestěhovali do jiného města, protože nedokázali žít na místě, kde byl nalezen jejich chlapeček mrtvý.

Více informací a detailů k případu vraždy malého Romana se dozvíte ve třetí epizodě podcastové minisérie Kde jsou? Ta vychází každé druhé pondělí a moderátorky Insta Crime Podcastu Tereza Prošková a Petra Macháčková se v nich zaměřují na případy pohřešovaných dětí.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání