Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Policistům z Vyššího Brodu ujížděl šofér až do Rakouska: Při útěku spadl do rybníka

Autor: VaB, ČTK - 
24. ledna 2023
15:52

Česká policie v neděli večer pronásledovala automobil kvůli opakovanému značnému překročení rychlosti až do Bad Leonfeldenu v sousedním Rakousku. Po dopadení hříšníka se ukázalo, že za volantem seděl 30letý Rakušan bez řidičáku. Před policisty spadl do rybníka, vypátral ho nakonec psovod. 

Osobní automobil s rakouskou poznávací značkou ignoroval několik výzev české policie k zastavení a podařilo se mu překročit hranici do Horních Rakous. Od šumavského hraničního přechodu Studánky/Weigetschlag jízda pokračovala až do Bad Leonfeldenu, kde Rakušan sjel ze silnice, pokračoval 200 metrů po louce a zůstal stát v jedné místní zahradě. Policie řidiče chtěla zastavit kvůli nehodě, kterou způsobil a pak od ní ujel.

Muž vyskočil z automobilu a utíkal pryč, uvedla hornorakouská policie. Hlídka se psovody, která byla náhodou poblíž, přišla českým kolegům na pomoc a zapojila se do pronásledování. Muž z hornorakouského regionu Pongau pak spadl do rybníka pokrytého ledem a sněhem. Sám se dostal ven a schoval se u nedaleké chaty v křoví. 

Po krátkém odporu ho čeští a rakouští policisté zadrželi. Muž neměl řidičský průkaz a po negativním testu na alkohol odmítl zkoušku na návykové látky. Podle APA byl lehce zraněný a podchlazený převezen do nemocnice. Bude na něj podáno trestní oznámení.

Video  Opilý cizinec ujížděl po D1 i po poli, hrozí mu 8 let basy  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání