Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Aleksandra (25) si nechala potetovat oči na černo: Po zákroku oslepla

Autor: rc - 
3. ledna 2023
19:36

Soud v polské Vratislavě rozhodl v případu tatéra Piotra A., který způsobil slepotu své klientce. Aleksandra Sadowsková si u něj před lety nechala obarvit na černo oční bulvy. Ovšem procedura dopadla tragicky. Ukázalo se, že Piotr nemá na tetování očí potřebnou kvalifikaci a použil inkoust na tetování kůže.

V dubnu roku 2017 se Aleksandra Sadowsková rozhodla svěřit do péče tatéra a nechat si potetovat oční bělmo na černo. Oční bělmo si nechal potetovat polský rapper Popek a jeho vzhled ji zaujal.

„Vždycky jsem chtěla potetované oči, myslela jsem si, že mi to bude slušet,“ uvedla Aleksandra. Tehdy jednadvacetiletá žena proto zabrousila na internet a začala si prohlížet profily jednotlivých tatérů. Nakonec usoudila, že se svěří do péče tatéra Piotra A. ve Varšavě.

Zpackané tetování

Po proceduře ale začala mít problémy. Trpěla ukrutnými bolestmi očí. Ovšem nejdříve si myslela, že bolesti jsou po takovém zákroku nevyhnutelné, a doufala, že prášek proti bolestem pomůže. Pomalu začala ztrácet zrak. Na pravé oko neviděla vůbec.

Nakonec navštívila lékaře. Ovšem to už bylo pozdě. Lékaři jí sdělili, že poškození zraku je nenapravitelné a pomalu přestane vidět i na své levé oko. Projevil se u ní zelený zákal a také pokročilý šedý zákal. Aleksandra podstoupila tři operace, ale všechny byly neúspěšné.

O jedno oko nakonec úplně přišla a místo něj má umělé. Na druhé oko vidí pouze nezřetelné obrysy. „Doktoři mi zatím bohužel nedávají moc nadějí na zlepšení. Poškození je příliš hluboké a rozsáhlé. Obávám se, že zcela oslepnu,“ uvedla dnes pětadvacetiletá žena.

Pokuta a prospěšné práce

Rozhodla se proti tatérovi podat trestní oznámení. Od zpackaného tetování uplynulo už šest let a podle informací britského deníku The Sun soud ve Vratislavi 20. prosince rozhodl, že se během zákroku dopustil několika „vážných chyb“. Jednou z nich bylo, že použil inkoust, který se běžně používá při tetování kůže a vůbec by neměl přijít do kontaktu s očima.

„Existují jasné důkazy, že tatér nevěděl, jak provést tak delikátní zákrok a přesto se rozhodl jej provést, což vedlo k této tragédii,“ uvedli právníci ženy. Soud tatérovi uložil pokutu 150 tisíc polských zlotých  (víc než 822 tisíc Kč) a 360 hodin prospěšných prací. Nicméně právníci Aleksandry uvedli, že trest není dostatečně přísný.

Video  Deedee se kvůli reakcím na její modifikace bojí jezdit v MHD.  - Instagram
Video se připravuje ...

hejhej ( 3. ledna 2023 22:34 )

Tetování- bývalá doména kriminálníků, v posleních 30 letech s tím začaly praštěné celebrity a hlupáci je napodobují.
Nikdo normální si nenechá vpravovat do kůže barvu a nějaké " výtvory" na celý život.
Hloupá moda pro hlupáky.

Kopyto ( 3. ledna 2023 21:25 )

Co dodat...jak může být někdo tak tupý a nechat se zmrzačit a ještě k tomu dobrovolně

bullshit ( 3. ledna 2023 20:56 )

Bože to je Nána....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání