Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ostře sledovaný soud v Německu: Vrah dvou policistů dostal doživotí!

Autor: rix, ČTK - 
30. listopadu 2022
16:27

Německem 31. ledna 2022 otřásla chladnokrevná vražda dvou policistů ve službě. Rutinní dopravní kontrola se zvrtla a začalo se střílet. O život přišel zkušený policista Alexander K. (†29) a nadějná policistka ve výcviku Yasmina B. (†24). Soud se s jejich vrahem nepáral. Ve vězení stráví Andreas Schmitt zbytek života.

Muž sedící v autě policisty zastřelil brokovnicí, ačkoliv komisař předtím stihl vypálit patnáct ran ze služební zbraně. Při kontrole byla tma a hustě pršelo. Státní zastupitelství předpokládá, že hlavní obžalovaný chtěl střelbou zakrýt pytláctví, protože při kontrole bylo v jeho dodávce údajně nalezeno 22 čerstvě zastřelených jelenů a srnců.

Jak informoval deník Bild, zastřelený Alexander K. byl oddaný strážce zákona a ve volném čase i vášnivý fotbalista. Ve svém klubu FC Freisen 1920 hrál na postu obránce. Jeho spoluhráči byli z nesmyslného zločinu v šoku.

„Odešel člověk, se kterým jsme hráli, smáli se a kamarádili. Odešel z našeho života, ale ne z našeho týmu a z našich srdcí,“ napsal jeho domovský klub. „Tento čin nelze vyjádřit slovy. Alexandera znám jako fotbalistu. Pěkný mladý muž. Postavil se za náš právní stát a pak se stal obětí tak ohavného činu,“ posteskl si starosta města Freisen.

Zemřela i talentovaná policistka

Yasmina B. zrovna kontrolovala střelcovy doklady, když po ní začal bezohledně pálit. Sympatická policistka neměla šanci přežít. Andreas Schmitt ji popravil výstřelem do hlavy. „Nemohla vůbec nic tušit,“ uvedl viceprezident Heiner Schmolzi. Z ženy se měla stát policistka se vším všudy. Byla zrovna na konci svého výcviku.

Spolujezdce osvobodili

U soudu ve středu stanul i druhý muž, který v den policejní kontroly seděl ve voze. Před zahájením soudního procesu spolupracoval s policií a jeho obsáhlá výpověď pomohla čin objasnit. Soud ho osvobodil.

Video  Pražští policisté zadrželi 8. června hned tři řidiče pod vlivem drog.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Jirik-ta ( 30. listopadu 2022 19:16 )

elopapx ( 30. listopadu 2022 19:07 )

Naše soudy by si měly vzít příklad. Takhle to má vypadat !
A žádné propouštění za dobré chování a podobné zhovadilosti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání