Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Německo vydalo zatykač na Christiana Brücknera kvůli zmizení Maddie: Úřady se bojí jeho útěku

Autor: ČTK, inf - 
28. listopadu 2022
20:36

Německý soud vydal nový zatykač na muže, který je podezřelý, že před 15 lety stál za velmi sledovaným případem zmizení tříleté Madeleine McCannové na rodinné dovolené v Portugalsku. Pětačtyřicetiletý Christian Brückner je teď sice ve vězení, ale úřady se podle agentury AP obávají, aby se nedostal na svobodu, než bude moci být souzen v dalších obdobných případech.

Tříletá britská holčička Madeleine zmizela v květnu 2007 z apartmánu v turistickém komplexu v Praia da Luz u jihoportugalského města Lagos v regionu Algarve. Její rodiče byli v tu dobu na večeři v blízké restauraci. Vyšetřovatelé předpokládali, že Madeleine někdo unesl, po určitou dobu byli mezi podezřelými dokonce rodiče holčičky, o jejíž osud se i díky kampani příbuzných zajímala média po celém světě.

Až v roce 2020 vyslovili němečtí vyšetřovatelé nahlas podezření, že za zmizením a nejspíš i smrtí Madeleine stojí Brückner. Muž, kterého odborníci považují za psychopata a manipulativního narcisistu, byl za sexuální zneužívání dětí odsouzen už v letech 1994 a 2016. Nyní si odpykává sedmiletý trest vězení za mučení a znásilnění 72leté Američanky v Praia da Luz v roce 2005.

Tento trest mu vyprší v roce 2025. Aby se ale v žádném případě nestalo, že se dostane na svobodu, obžalovalo ho v říjnu státní zastupitelství ve středoněmeckém Braunschweigu z dalších pěti sexuálních zločinů, které podle něj spáchal taktéž v Portugalsku mezi lety 2000 a 2017.

Na to soud v Braunschweigu reagoval vydáním zatykače. Zdůvodnil to tím, že existují pádné důvody se domnívat, že Brückner skutečně spáchal trojici znásilnění a dva případy zneužívání dětí. Zatykač ještě musí být schválen v Itálii, kde byl v roce 2018 Brückner zatčen, než ho úřady vydaly do Německa.

V případu Madeleine zatím Brückner, který jakýkoliv podíl na jejím zmizení odmítá, obžalován nebyl. Je ale stále vyšetřován.

brano34 ( 28. listopadu 2022 23:13 )

Tahle vražda předávkováním léky na spaní, kterou spáchala v Portugalsku na dovolené rodina Garryho a Kate McCann, je dávno promlčena. Černé svědomí si ponesou Garry s Kate až do smrti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání