Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Poslední rozloučení s Jurajem z Bratislavy: Zastřelil ho zfanatizovaný šílenec

Autor: VaB - 
22. října 2022
11:02

Juraj V. (†26) je jednou z obětí šíleného řádění devatenáctiletého střelce z Bratislavy. Ten před barem Tepláreň zastřelil dva gaye. Motivem byla nenávist k LGBTQ+ komunitě. Zarmoucená rodina zveřejnila parte zavražděného Juraje, se kterým se rozloučí v kostele v Žilině.

Usměvavý a oblíbený. Tak popisovali po tragédii v Bratislavě přátelé a rodina Juraje Vankuliče. On a jeho kamarád Matúš H. (†23) se stali obětmi šíleného devatenáctiletého střelce. Hnán nenávistí k LGBTQ+ komunitě se rozhodl dva její členy před gay barem Tepláreň zastřelit.

Sám se pak dal na útěk, policii unikal několik hodin, nakonec ho našli zastřeleného v lese. Zřejmě spáchal sebevraždu. „Bolí mě to, byli to pro mě velmi důležití lidé,“ popsal v emotivním videu jeden Slovák, který zavražděné muže znal.

Rodina zveřejnila parte zavražděného Juraje. „Nezemřel ten, kdo zůstává v lidských srdcích,“ stojí na parte. Jurajovi bylo 26 let, zarmoucená rodina se s ním plánuje rozloučit v kostele na sídlišti Vlčnice v Žilině. Na smutné oznámení přiložili i jeho fotografii, na které se usmívá.

Tragédii v Bratislavě policie nevyšetřuje jako dvojnásobnou vraždu, ale jako terorismus. „Z důkazů je zřejmé, že stíhaný skutek vykazuje veškeré zákonné znaky tohoto trestného činu," uvedla mluvčí speciální prokuratury. Původně policie vraždu vyšetřovala jako čin z nenávisti.

Útočník před barem několik desítek minut čekal, ještě ten den se taky hodiny pohyboval kolem domu premiéra Eduarda Hegera. Střelec údajně plánoval zaútočit i na něj.  

Video  Střelbu u podniku Tepláreň v Bratislavě zachytily kamery.  - JOJ
Video se připravuje ...

lucie13 ( 22. října 2022 19:56 )

Naše doba jednoznačně zvrácená je, ale nelegitimuje to žádnou vraždu.

maxpax ( 22. října 2022 19:46 )

Těš se, až dalšího nácka napadne , poté co ti evidentně nevadí vraždy homosexuálů, že je třeba vyhladit ty, co neodpovídají ideálu nacistické antropologie. Možná pak přijdeš na řadu jako první. Otázka kdo od koho se učil, zda nacisté od komunistů nebo naopak si zodpověz sám. Ale pochybuji, že ty to zvládneš promyslet

maxpax ( 22. října 2022 19:43 )

Sice ti je do toho pr.d, ale jen pro tvoji informaci: Jsem heterák. Ty dutá nulo.

maxpax ( 22. října 2022 19:01 )

Nejsou to kdejaké pochody. Je to jeden pochod za rok. Díky covidu ani to ne.
To že na Pride přišlo 70 000 lidí (normálně oblečených), jaký tam byl kultirní program, to se skoro nedočteš. Novináři neustále dokola ukazují pár exibicionustů, řádově 20, 30 . Také nejsou můj šálek čaje. Ale zastav se někdy na hetero diskotéce, možná budeš překvapená, možná omdlíš...
A proč to novináři a televize dělají ? Pro sledovanost, pro podsunutí názoru , že je to jediné co na Pride bylo a těch 70 000 lidí tam bylo polonahých. Je to ubohé, trapné, dehonestující , zpravodajství je tím pádem celé v haj.zlu, ale na tebe to to očividně zabírá.A to především jde, rozdmýchávat vzájemné spory a nenávist.

maxpax ( 22. října 2022 18:49 )

V Bratislavě se stala odporná vražda , kterou si detailně připravil jeden nácek. Nácek z tzv. "tradiční rodiny". Té tradiční rodiny, které mají někteří politici, a nejen ti, plná ústa. A tímto souslovím se zaštitují svá nenávistná stanoviska proto lidem, kteří v lidské společnosti vždy byli, jsou a budou.
Tihle lidé jsou jako každý jiný člověk. Plní si své občanské povinnosti, platí daně, studují, pracují.Mají své sny, prohry, úspěchy a plány. Jako každý. Ale politici je mají za podlidi . Upírají jim stejná práva jako mají heterosexuálové. Prakticky je pasovali do role otroků.
To, že s nimi politici jednají jako s nerovnými občany je otřesné a nechutné . Kam najednou všichni zmizeli ? Okamura, Foldyna, Juchelka, Skopeček , Benda a další a další s těma svýma homobobníma kecama, kterýma se snaží podprahově infikovat a rozdělovat společnost lidí ?
Před lety svobodná matka nebo tzv.nemanželské dítě a rozvedená žena (ne muž, pozor!) byli ostrakizováni, kdo mohl, plivnuil si na ně , aby si zvýšil své ego. Poslance Bendu dodnes mrzí, že kolonka "nemanželské dítě byla zrušená !!
Kolik z vás by bylo dnes tím "odporným nemanželským dítětem"? Odhaduji, že polovina. Na vás by dnes , kdyby se společnost pod tlakem neposunula k lepšímu, tihle homofobové dál plivali. Jako dnes plivou na homosexuály. A někteří z vás jim k tomu tleskají, což se naprosto šílené... .
Styďtě se vy všichni, kteří doteď nepochopili, že lidé jsou si rovni. Bez ohledu na to, jaký žijí sexuální život. Jenže před českými zákony si rovni nejsou.
A zrovna církev by v první řadě měla držet pysk. Paní Jochová a její Aliance pro rodinu. Kam zalezla ? Církev, a její dnešní představitelé na tomhle marasmu mají obrovský a zásadní lví podíl
Jakou bolest musí nyní prožívat matka zavražděného, která před lety porodila chlapečka, dítě jako jste byli vy , nebo dnes je vaše dítě.
A pak přijdou homomofní političtí ***i,co si z toho udělali dobře placené politikum. A náckové. Usmysl

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání