Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Matúš s Jurajem zemřeli při střelbě v Bratislavě: Dojemné vzpomínky kamarádky Nikoly

Autor: rix - 
15. října 2022
09:55

Oběťmi střelby u bratislavského gay baru Tepláreň jsou sympatičtí Matúš s Jurajem. O obou Slovácích promluvila zaměstnankyně baru Nikola. Útok na podnik, který všichni považovali za bezpečné místo, s ní otřásl. 

V Teplárni se Nikola cítila jako doma. I ona se řadí k LGBTQ+ lidem. Na místě se scházeli gayové, lesby, trans lidé, ale i heterosexuálové. „Bylo to zkrátka bezpečné místo, kde mohl být každý sám sebou,“ vysvětila Nikola na Facebooku. O to víc ji vyděsila strašlivá střelba teprve devatenáctiletého útočníka, který měl Matúše s Jurajem bez milosti zastřelit.

„Jsem zničená z představy, že sem někdo přišel s cílem zabíjet. Zabíjet z nenávisti,“ zoufala si zaměstnankyně, která v baru pracuje už druhým rokem. „Nechápu, jak si to ten člověk mohl dovolit, a upřímně se bojím, že si to dovolí i další,“ uvedla. Prý se po útoku bojí chodit s partnerkou na veřejnosti za ruku. 

Na oběti střelby vzpomínala s velikou láskou. „Matúš byl u nás na kolaudačce bytu. Přinesl jednohubky a vinyly,“ popsala. Juraj ji zaujal svou povahou. „Byla jsem z něj ohromená, byl charismatický a vycházela z něj sympatická energie,“ popisovala svého kamaráda. „S oběma byla veliká sranda,“ doplnila. 

Z tragédie, která celou komunitu postihla, se jen tak nevzpamatuje. „Teď na ně vzpomínáme a zpracováváme naše pocity. Většina z nás je beze slov. Nezůstaneme ale tiše navždy, ani oni by nezůstali,“ řekla. „Aby lidé věděli, že mezi nimi žijeme a nekoušeme,“ dodala.

Video  Střelbu u podniku Tepláreň v Bratislavě zachytily kamery.  - JOJ
Video se připravuje ...

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání