Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mladá paraglidistka po vzletu zahučela do lesa: Drsný pád v Krkonoších natočili záchranáři

Autor: VaB - 
11. října 2022
10:41

Jedno velké štěstí v neštěstí. Tak by se dalo hovořit o případu mladé paraglidistky, která v Krkonoších krátce po startu skončila zraněná v nepřístupném terénu. Hned na místě to ovšem viděli dva záchranáři a nedaleko nehody se shodou okolností nacházel i záchranářský vrtulník. Její zranění navíc nebyla tak vážná, jak by se z pořízeného videa mohlo zdát.

Oblast Černé hory v Krkonoších je oblíbené místo paraglidistů. Z kopce se dá na padáku dobře odstartovat a zároveň se tam letcům nabízí nádherné scenérie okolní krajiny. Nedělní výlet se však pro 24letou paraglidistku změnil v drama.

V době neštěstí byli na místě i záchranáři Matouš a Jiří, kteří nadšence na padácích natáčeli a zaznamenali i nepovedený start nešťastné mladé ženy. Ta měla nakonec velké štěstí, protože se jí dostalo profesionální pomoci jen chvíli po pádu. Skončila totiž v nepřístupném terénu, nedostupném pro posádky sanitek.

Na místo zamířil záchranářský vrtulník, který shodou náhod právě operoval nedaleko. „Zraněnou ženu jsme po ošetření z komplikovaného terénu vyzvedli pomocí lanového podvěsu a následně vrtulníkem transportovali do traumacentra v Hradci Králové,“ popsali záchranáři s tím, že k žádným vážným zraněním naštěstí nedošlo.

Video  Paraglidistka v Krkonoších spadla do nepřístupného terénu.  - ZZS KHK
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání