Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tragédie v lomu Velká Amerika: Žena s deštníkem spadla ze skály, zraněním na místě podlehla

Autor: VaB - 
8. února 2022
11:55

V lomu Velká Amerika došlo v úterý k dramatické události. Ze skály tam spadla žena, na pomoc vzlétly dva vrtulníky a vyjelo několik jednotek hasičů. Žena bohužel utrpěla tak vážná zranění, že už jí nebylo pomoci.

K události došlo zhruba kolem třičtvrtě na jedenáct dopoledne. Záchranná služba na místo okamžitě vyslala pozemní posádku z Řevnic a z pražského letiště vzlétl záchranářský vrtulník Kryštof 01. Chvíli po něm pak druhý policejní vrtulník s palubním navijákem a hasiči na palubě.

K ženě se totiž nedalo pořádně dostat a byl tedy předpoklad, že ji bude nutné vyprostit za pomocí vrtulníku, a právě zmíněného navijáku. Podle mluvčí hasičů Dagmar Zemanové na místo vyjelo několik profesionálních jednotek doplněných o jednotku dobrovolnou.

„Na místo letěly dva vrtulníky, bohužel po vyproštění byla u ženy konstatována smrt. Utrpěla vážná zranění, kterým na místě podlehla,“ řekla Blesku mluvčí záchranářů Petra Homolová s tím, že šlo zejména o poranění hlavy.

Záchranářům a hasičům na místě pomáhala i policie. „Na místě jsou kriminalisté a kriminalistický technik. V současné době zjišťují totožnost a důvody, proč žena spadla ze skály do lomu,“ doplnila mluvčí policie Michaela Richterová. Podle Aktu.cz žena dlouho chodila kolem s deštníkem v ruce.

AdamLatta ( 9. února 2022 00:18 )

si někdo splet deštník s padákem no...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání