Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Děsivá teorie o taxivrahovi v Případech 1. oddělení: Přiměl ho seriál zabíjet?

Autor: pma - 
11. října 2022
05:00

Česká televize v pondělí večer odvysílala v pořadí již šestý díl z nové řady oblíbeného kriminálního seriálu Případy 1. oddělení. Pražská mordparta začala řešit případ vraha, který v roce 2014 během tří měsíců zabil a okradl tři pražské taxikáře. Paradoxem je, že Česká televize začala první řadu Případů 1. oddělení vysílat v lednu 2014. A měsíc nato spáchal dnes již doživotně odsouzený David Virgulák (41) první vraždu!

Řádění jednačtyřicetiletého Davida Virguláka, který v Praze a jejím okolí usmrtil během několika týdnů tři taxikáře, si pamatují dodnes nejen někteří diváci, ale hlavně i pražská mordparta. Ta případ šetřila dlouhé měsíce.  

V šesté epizodě kriminalistický tým nejprve vyšetřuje mrtvolu pražského taxikáře, který byl strážníkem městské policie nalezen v pracovním voze v Lužické ulici na Vinohradech. Místo nálezu sice odpovídá skutečnosti, ale v reálu si mrtvého muže prvně všiml pozorný muž.

Tomu bylo divné, že zrovna vůz taxislužby stojí na několikátý den jednom místě a za stěračem má pokutu za parkování. Přes zatmavená skla toho muž moc neviděl, ale měl dojem, že ve voze někdo je. To potvrdili následně přivolaní policisté, kteří v autě našli mrtvolu dvaačtyřicetiletého taxikáře Petr S. (†42) s několika střelnými zraněními. Ve skutečnosti to tak nebyla moc dobrá vizitka pro dopravní policii, která pokutu za stěrač vozu dávala.

Scenáristé využívali skutečné lokace z místa činu

Zajímavostí také je, že Česká televize začala vysílat první řadu seriálu v době, kdy Virgulák spáchal první vraždu. Případ dal kriminalistům skutečně zabrat a vyrojila se kolem něj celá řada teorií a hypotéz. Jednou z nich byla i domněnka, že

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání