Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Brazilec si díky výhře v loterii přišel na 218 milionů: Kvůli penězům ho zavraždili

Ilustrace
Ilustrace  (Autor: Reuters)
Autor: rix - 
2. října 2022
21:06

Pětapadesátiletý Brazilec Alves Dias vyhrál v roce 2020 v loterii 47 milionů brazilských realů (přes 218 milionů korun). Koupil si farmu a pomohl kamarádovi s těžkou nemocí. I přes obrovské jmění šlo o muže s dobrým srdcem. Jeho pohádka ale skončila tragicky. Parta zločinců ho kvůli penězům unesla a zavraždila. 

Alves Dias byl nalezen vážně zraněný na dálnici v Hortolândii, městě s 236 000 obyvateli ve státě São Paulo. Byl převezen do nemocnice, ale později na následky zranění zemřel. Kriminalisté zatkli dva podezřelé, avšak další dva zůstávají na svobodě, informoval deník El Pais.

Pětapadesátiletý Dias odešel z domova na procházku a už se nevrátil. Počíhali si na něj vrazi. Ještě předtím ho dvacet hodin zadržovali a nutili ho, aby převedl asi patnáct milionů korun na jejich účty. To se jim nepodařilo, banka takové množství peněz odmítla převést.

Leč se nakonec zločincům podařilo z Brazilcova účtu vybrat přes sto tisíc korun, spokojení nebyli. Diase zavraždili a pohodili na dálnici. Odtamtud ho do nemocnice převezli záchranáři. Veškeré snahy o jeho záchranu ale byly marné.

Přestože se Alves Dias stal díky výhře v loterii milionářem, zachoval si skromný životní styl. Nadále žil se svou rodinou ve stejném domě v Hortolândii. Nijak se nestaral o svou bezpečnost a na procházky vyrážel v žabkách. Okolí o jeho jmění vědělo, ale nezaznamenali jakoukoli změnu.

Mezi jeho jediné výdaje patřilo to, že si koupil farmu v nedalekém městě a pokryl léčebné náklady svého kamaráda z dětství, který se léčil z agresivní rakoviny. Podle místního tisku šlo o muže s jednoduchým životem a dobrým srdcem.

Video  Tragické osudy výherkyň v loterii  - Videohub
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání