Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policisté stíhají myslivce z Pardubicka: Postřelil svého kolegu!

Autor: rix, ČTK - 
29. září 2022
20:12

Obrovským neštěstím mohl skončit minulý rok v listopadu hon na divokou zvěř ve Slepoticích na Pardubicku. Jeden z myslivců tam postřelil svého kolegu! Na místo spěchali záchranáři a muž naštěstí přežil. Střelec ale bude mít co vysvětlovat policistům. Hrozí mu čtyři roky za mřížemi.

První rána zasáhla psíka mývalovitého, druhá už lýtko jednoho z myslivců. Na místo přispěchali hasiči a poté i záchranáři. Během transportu byl postřelený muž při vědomí a ze zranění se vzpamatoval.

Hon se konal v místech, kde zemědělci sklízeli kukuřici. Na místo neštěstí přijeli i hasiči, kteří poskytli zraněnému první pomoc před příjezdem záchranářů, potvrdila mluvčí hasičů Vendula Horáková. Jak je možné, že se myslivec dostal do hledáčku zbraně, zjišťovala policie.

„Muže jsme obvinili z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a hrozí mu čtyři roky za mřížemi,“ uvedla policejní mluvčí Dita Holečková podle serveru TN.cz. Prošetřování případu trvalo bezmála jeden rok. Kriminalisté čekali na posudek z oboru zdravotnictví.

Video  Z Kostelce nad Labem unikl obrovský býk! Nebezpečné zvíře museli zlikvidovat samopalem.  - aktu.cz
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání