Nehoda se stala v pondělí 26. září večer na Lazarské. Auto skončilo napasované mezi dvěma tramvajemi a řada lidí nechápala, jak se něco takového mohlo stát. Vysvětlení přinesl řidič jedné z nabouraných tramvají, Josef, který na Twitteru platí za tramvajáckou hvězdu - často totiž se svými sledujícími zážitky z kabiny včetně videí sdílí. 

„Dle předpokladu nehoda na videu vidět není, proto jsem vytvořil náčrtek, aby to bylo všem jasné. Ovšem audio je dechberoucí. Až z toho mrazí. To, že se celé drama odehrálo bez újmy na zdraví, je prostě zázrak,“ napsal řidič ke svému videu.

Je na něm vidět, že Josef vyjel ze zastávky v Lazarské a odbočoval doleva směrem ke Karlovu náměstí. V druhém směru právě z Myslíkovy na Lazarskou přijížděla tramvaj číslo 5. Vtom si Josef všiml auta, které se proti němu vyřítilo v protisměru - „pětku“ objíždělo zleva. Josef tramvaj duchapřítomně zastavil, pak už je slyšet jen náraz a skřípění.

Osobní auto taktéž odbočovalo na Lazarskou, v zatáčce se ale už mezi dvě tramvaje nevešlo a ty ho skříply mezi sebou. „Prosím vás, jste všichni v pořádku? Není někdo zraněný? Kdyby náhodou někoho něco bolelo, okamžitě mi to přijďte říct,“ je slyšetl Josefa na záznamu z kabiny bezprostředně po nehodě. „Jestli to přežili, tak to bude zázrak,“ zní pak hlas cestujícího. Nikomu z cestujících ani v autě, kde seděli čtyři lidé, se skutečně jako zázrakem nic nestalo.

Fotogalerie
36 fotografií