Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Policie v Liberci vyšetřuje vraždu: Muže (†62) zastřelil po hádce soused?!

Autor: ČTK, VaB - 
26. září 2022
19:59

V Liberci v sobotu odpoledne dvaašedesátiletého muže zřejmě zastřelil jeho o šest let mladší soused. Případ policie šetří pro podezření z vraždy, v neděli zadrženého muže obvinili z vraždy. Soud jej poslal do vazby. 

„V sobotu v odpoledních hodinách v libereckých Kateřinkách po slovní rozepři 56letý muž nelegálně drženou střelnou zbraní pravděpodobně zastřelil o šest let staršího souseda, který na místě zemřel. K určení příčiny jeho smrti byla nařízena soudní pitva,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Šestapadesátiletého muže kriminalisté v sobotu zadrželi. „Nadále intenzivně šetří veškeré okolnosti celého zvlášť závažného zločinu. Trestní stíhání konkrétní osoby nebylo dosud zahájeno,“ dodala. Okresní soud může poslal v pondělí do vazby. 

Policie muže v neděli odpoledne obvinila z vraždy muže. Za vraždu mu teď hrozí až 18 let vězení. Muž je podle ní zatím v cele předběžného zadržení a pokračuje vyšetřování. „Lékař konstatoval smrt u jedné osoby,“ uvedl krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

Na Karlovarsku někdo srazil vlka a ujel? V příkopu ho našli houbaři, zvíře je na tom špatně

Nekonečné spory?

Do sporu se podle CNN Prima News dostal majitel garáží a majitel domu na nimi. Onen majitel garáží měl být nakonec tím, kdo vytáhl zbraň a střílel. Místní navíc Primě řekli, že šlo o dlouhodobé spory o majetky. „Ten majitel garáží se rád hádal, všechno si vymůže. Jednou mi řekl, že si nenechá nic líbit. Muselo to dojít do nějakého extrému, bůhví, co se tam stalo,“ popsala sousedka.

Obětí se stal majitel rodinného domu. Spory měl podle sousedů ale s vícero sousedy. „Jeho rodina tady skoupila pozemky, koupili i příjezdovou cestu, my teď máme problém se vůbec dostat z domu ven,“ doplnil další soused s tím, že na místě zasahovala i policie.

Problému ale bylo údajně víc. „Jednou tady dokonce sousedům s tou zbraní v ruce vyhrožoval, střílel z ní v lese,“ popsal další soused majitele garáží. Zbraň měl mít ale i muž z rodinného domu, zda ji měl v osudný den u sebe, se ale neví.

Video  Dahmer: Zabil 17 mužů a pochutnal si na nich  - idh, Netflix
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání