Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Slaboduchou dceru Kennedy nechal zmrzačit lobotomií: Odsunul ji do ústavu a nikdy nenavštívil

Autor: mc - 
13. září 2022
05:00

O Kennedyovic rodině se říká, že je prokletá. Atentáty, nehody letadel či aut, předávkování, sebevražda či šílená smrt při lyžování - klan amerických politiků, podnikatelů a bavičů, který proslavil zejména (zastřelený) přezident John F. Kennedy, má na kontě víc tragických úmrtí než jakákoliv jiná rodina. Není to ale jen smrt, která je poznamenala. Před 104 lety se narodila Johnova mladší sestra Rosemary, jejíž osud byl patrně krutější než jakákoliv smrt!

Rosemary byla nejstarší dcerou Josepha P. Kennedyho seniora, John byl její starší bratr. Když její matka Rose začala rodit, nebyl k dispozici žádný doktor, a tak jí sestry poradily, ať drží nohy u sebe. Hlavička dítěte zůstala v porodních cestách uvězněná dvě hodiny, nedostávalo se mu tak dost kyslíku, což vyústilo v nenávratné poškození mozku. Už od batolecího věku bylo rodičům jasné, že Rosemary je vývojově zaostalá. Podle některých zdrojů dosahovala i v dospělosti intelektu dítěte ve 4. třídě.

Video  Rosemary Kennedyová: mentálně retardovaná sestra bývalého amerického prezidenta  - Videohub
Odemknout video

Rrodiče se její zaostalost snažili skrývat a předstírali, že je zcela normální. Jenže v rané dospělosti se její stav rapidně zhoršil a ona trpěla častými výkyvy nálad a až násilnickými sklony s výbuchy vzteku. Rosemary ovšem také

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.