Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Neukáznění řidiči komplikují práci záchranářům: Auto projelo přímo pod přistávajícím vrtulníkem

Neukáznění řidiči komplikují práci záchranářům: Auto projelo přímo pod přistávajícím vrtulníkem.
Neukáznění řidiči komplikují práci záchranářům: Auto projelo přímo pod přistávajícím vrtulníkem.  (Autor: ZZS KHK)
Autor: jel - 
5. září 2022
12:33

Nepříjemnou zkušenost mají za sebou královéhradečtí záchranáři. V pátek zasahovali u dopravní nehody v Novém Městě nad Metují, na místo byl přivolán také vrtulník. Jenže někteří řidiči se chovali zcela bezohledně a kolem stroje se snažili nutně projet. Poničení techniky by přitom mohlo mít hrozné následky!

O nevhodném chování řidičů informovali záchranáři na sociální síti. Uvedli, že první auto klidně projelo přímo pod přistávajícím vrtulníkem. Další se zase snažil opakovaně kolem stroje projet. 

Vrtulník stojí okolo 150 milionů!

„Mezitím co se záchranáři starali o zraněného sraženého cyklistu, další neukázněný řidič se opakovaně pokoušel kolem pracujících zdravotníků projet v těsné blízkosti stojícího vrtulníku,“ uvedli záchranáři. Ti také upozornili, že technika stojí okolo 150 milionů korun a v případě poničení by oprava byla velice drahá. A nejenom to, pokud by se stroj musel opravovat, mohla by letecká záchranná služba v kraji být omezena.

Tyto skutečnosti však řidič nechtěl pochopit. „Nerozumnost svého počínání si spěchající řidič nenechal vysvětlit od pilota ani záchranáře a nadále se pokoušel kolem vrtulníku projet,“ popsali hasiči s tím, že pomoci nakonec musela policie.

Video  Vrtulník zachraňoval v Beskydech zraněnou ženu (30).  - ZZS MSK
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání