Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Dívenka (†9) se utopila ve vaně: Babička Hanka poprvé promluvila o tragédii

Autor: rc - 
25. srpna 2022
12:54

Teprve devítiletou dívku, kterou její blízcí pojmenovali Kassandra, našli bezvládnou ležet v domě její babičky ve slovenské obci Valaliky. Holčička se zřejmě utopila ve vaně. Na místo vyjeli záchranáři, ale školačce už nebylo pomoci. O tragédii poprvé promluvila její babička Hanka.

Tragédie se stala v neděli v podvečer v obci nedaleko Košic. „V neděli okolo 17.30 hodin bylo v jednom z rodinných domů v obci Valaliky nalezeno tělo nezletilé osoby bez známek života. Ohledávající lékař na místě předběžně vyloučil cizí zavinění a bylo nařízeno vykonání pitvy,“ uvedla pro slovenský deník Plus Jeden Deň.

Operátor záchranky telefonicky asistoval při resuscitaci. „Záchranáři po příchodu na místo události pokračovali v resuscitaci. Navzdory snaze se jim už pacientku nepodařilo zachránit,“ dodal hlavní lékař Operačního střediska Záchranné zdravotní služby SR Július Pavčo.

Podle výše zmíněného deníku se tragédie stala v domě babičky dívenky, která dostala starobylé jméno Kassandra. „Krásné zdravé děvčátko,“ truchlila její babička Hana. Šedesátiletá žena, u které dítě zřejmě trávilo prázdniny, se prý věnuje přírodní medicíně.

Video  Podstatné úkony první pomoci  - Videohub
Video se připravuje ...

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání