Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Báru se psem srazila v Pardubicích dodávka! Joris je už dva týdny nezvěstný

Autor: pma - 
7. srpna 2022
11:50

Běžná procházka se pro Barboru Černohorskou z Pardubic stala na konci července traumatickou událostí. Ženu srazila i s jejím křížencem rotvajlera s dobrmanem na přechodu pro chodce dodávka. Nejenže žena skončila v důsledku vážných zranění na vozíku, ale přišla i o dlouholetého čtyřnohého kamaráda. Pejsek Joris se totiž v úleku zaběhl a od nehody se ho dobrovolníkům ani policii nepodařilo najít.

Když šla ve čtvrtek 28. července Barbora Černohorská z Pardubic na procházku se svým psem Jorisem, netušila, že se z ní společně domů nevrátí. Na přechodu pro chodce do ní i jejího čtyřnohého miláčka narazila projíždějící dodávka.

„Mám frakturu lebky, zlomeniny, pohmožděný mozek a zatím ještě trochu krve mezi lebkou a mozkem. Mám velké bolesti,“ sdělila své strasti pro TV Nova zraněná Barbora. Nehoda byla opravdu závažná. Při srážce byla žena vymrštěna do vzduchu a letěla asi osm metrů.

Bára naštěstí autonehodu přežila, ale trápí ji obrovský žal. Řidič dodávky totiž srazil i jejího čtyřnohého miláčka Jorise. ​„Ostatní lidi mají děti, já mám Jorise. Pět let to byl můj nejlepší kamarád, bez něj by se mi nežilo dobře,“ řekla v slzách Barbora. Podle svědků celé události seděl po srážce rotvajler chvíli na kraji silnice, pak se ale zaběhl. Bára od té doby Jorise neviděla.

Obyvatelům Pardubic nebyl příběh zraněné Barbory lhostejný a rozběhla se velká pátrací akce. „Během dvou hodin se na prvním pátrání sešlo více než padesát lidí,“ přiblížila podrobnosti vedoucí pátracího týmu Majka Schillerová. Procházeli každý kout, kde by se vyděšený a zraněný pejsek mohl pohybovat. Dobrovolníci pátrali v hustých křovinách, opuštěných budovách, ale i kanalizačních výpustech.

Po pejskovi ale stále nejsou žádné stopy. Podle posledních zpráv kdosi slyšel psí štěkot v polích u Srnojed, což je od místa nehody vzdáleno přes pět kilometrů. Od té doby nikdo Jorise neviděl ani neslyšel. Mluvčí pardubické městské policie Jiří Sejkora radí, že v takových případech, kdy se zvíře nedaří nalézt několik dní, je lepší oslovit profesionální odchytový tým.

Majitelka Barbora, která se zotavuje z vážných zranění, doufá, že se jejího čtyřnohého parťáka podaří nakonec najít. Za jeho nalezení nabízí nálezci patnáct tisíc korun.

Anonym Anonymní ( 8. srpna 2022 12:49 )

Prosimvás, copak člověk nemůže přecházet se psem přes přechod??

Anonym Anonymní ( 8. srpna 2022 12:47 )

Řidič objížděl auto odbočující do vedlejší ulice a nevšiml si, že na přechodě někdo je.

blue_Moon ( 7. srpna 2022 20:20 )

Tak se nadechni šup na telku, vůbec nevím co si mám vybrat když už všechno tisíkrát dávali..
taktéž brou naidko

naidka ( 7. srpna 2022 20:12 )

Probůh, to byl jenom povzdech, tak co chceš, ještě jsi neslyšela? Sorry, dobrou, jdu na telku, dík za pokec a prosím nechytej se slovíček.

blue_Moon ( 7. srpna 2022 20:04 )

Nic nechci od nikoho, jenom debatuji jako ty a ostatní. Pokud to tebe se tak dotklo, tak se na to vykašli, uleví se ti.
V článku se nehledá a nedává veřejné výzvy Tvůj pes.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání