Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Malá holčička utonula v jezeře Chmelař: Maminka se zhroutila! Tragédie, smutní svědci

Na jezeře Chmelař v Úštěku na Litoměřicku utonula nezletilá holčička.
Na jezeře Chmelař v Úštěku na Litoměřicku utonula nezletilá holčička.  (Autor: Hasiči Polepy)
Autor: VaB - 
23. července 2022
05:00

Ve čtvrtek odpoledne došlo v Úštěku na Litoměřicku k ohromné tragédii. V jezeře Chmelař se utopila malá holčička, záchranáři se ji snažili oživit, avšak marně. „Strašná tragédie,“ smutní lidé.

Policisté a záchranáři nejprve vyráželi k holčičce, která se u jezera Chmelař ztratila. Okamžitě se rozjela rozsáhlá pátrací akce. Dítě bohužel hasiči po několika hodinách vytáhli z vody bez známek života.

Záchranáři na místo následně vyslali vrtulník. Okamžitě začali s první pomocí a resuscitací, malou holčičku se jim ale nepodařilo oživit. „Přes veškeré úsilí byla resuscitace neúspěšná,“ uvedl mluvčí záchranářů Prokop Voleník. Případem se zabývají i kriminalisté z Litoměřic.

Strašná tragédie

Tragédie zasáhla spoustu lidí. „Strašná tragédie, je mi to moc líto, tohle si žádný rodič nepřeje zažít,“ napsala na facebooku Kateřina. „Tohle je to nejhorší, co se může rodičům stát. Upřímnou soustrast rodině a hodně sil, není větší tragédie,“ přidala se Andrea.

Událost vidělo i několik lidí. „Kdybyste viděli její maminku… Ta se tam sesypala tak moc, že si myslím, že bude za chvíli v léčebně,“ napsala Adriana. „Upřímnou soustrast rodině. Zbytečně vyhasl tak mladý život, odpočívej v pokoji, holčičko,“ píše dojemně Eliška. „Lidi, byla tam s holčičkou,“ dodala Ivana.

„Velmi nás to mrzí, je to tragédie. Upřímnou soustrast pozůstalým,“ dodali zástupci města Úštěk.

Radka Křížová ( 23. července 2022 22:28 )

Kdyby šlo vše opravit jako chyba v pravopisu

Radka Křížová ( 23. července 2022 22:27 )

Kdyby šlo opravit a vrátit čas jako moje chyba v pravopisu

buban ( 23. července 2022 21:15 )

To ki-tam je spíš podstatné, že si matka tak nějak nevšimla, že jí chybí dcerka.

ki33 ( 23. července 2022 19:36 )

To si tam nikdo nevšiml samotné malé holčičky? I ti lidé tomu mohli zabránit. Ach jo. Je to strašné.

kaonkl ( 23. července 2022 17:58 )

Přesně tak. Bez ohledu na fakt, že se matka složila .. byla to její vina. Pustila malé dítě z dohledu a k neštěstí pak stačí opravdu málo.
Přijde mi, že dnešní matky zapomínají, že malé dítě není malý dospělý a není to ani cvičený pes, kterého prostě vypustí a on se o sebe chvilku postará.
Matka měla své dítě hlídat, ale to by ty dnešní matky nesměly zírat nonstop do mobilu. Jakkoliv je to kruté a té maličké to už život nevrátí, matka nyní bude muset žít s myšlenkou, že nese plnou vinu za smrt vlastního dítěte, které prostě nehlídala, když měla.
Nechápu pak tvrzení, že "dítě se ztratilo". Neztratilo, jen nebylo hlídáno a zmizelo z dohledu rodiče či zodpovědné osoby.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání