Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Výsadkáři z Prostějova truchlí: Jejich kolega Stanislav (†53) utonul v přehradě

Voják Stanislav při plavání utonul, už mu nebylo pomoci.
Voják Stanislav při plavání utonul, už mu nebylo pomoci.  (Autor: 102. průzkumný prapor)
Autor: VaB - 
24. května 2022
12:35

Průzkumníci z Prostějova truchlí nad ztrátou svého kolegy a kamaráda Stanislava L. (†53). Podle dostupných informací měl sportovec, instruktor a voják utonout ve vodní nádrži Plumlov nedaleko Přerova.  

„V pátek nás zastihla opravdu smutná zpráva. Zcela nečekaně nás totiž opustil náš dlouholetý příslušník, kolega a hlavně kamarád Stanislav L. Už od roku 2011 Standa působil jako náčelník tělesné výchovy praporu a staral se o naši fyzickou zdatnost,” informovali vojáci z 102. průzkumného praporu na svém facebooku.  

Stanislav byl podle nich instruktor boje z blízka a vojenského plavání. Ve svých 53 letech byl aktivním výsadkářem, ale hlavně sportovcem tělem i duší. Nevadilo mu plavat i v zimě či v jakémkoliv počasí jezdit na kole do práce a zpět domů. 

Utonul

Jak ale informoval server Deník.cz, tak měl voják Stanislav utonout ve vodní nádrži Plumlov U Vrbiček. Zdatného plavce vytáhli na břeh hasiči a na místě se ho lékař ze záchranné služby snažil resuscitovat, avšak marně.  

Voják měl být ve vodě delší dobu, a tak už mu zřejmě nebylo pomoci, k tragédii mělo dojít v pátek. „Ve svém soukromém životě instruktor sebeobrany, soudní znalec v oboru sebeobrana, pravidelný dobrovolný dárce krve, vedoucí na dětských táborech, nadšený potápěč. Málokdo dokonce ví, že Standa byl prvním českým reprezentantem a dvojnásobným medailistou z mistrovství světa v Jiu Jitsu,” dodávají vojáci.  

Vzpomínají na něj i jeho spolubojovníci z Jiu Jitsu. „Odešel kamarád, bojovník, přítel, s nímž jsme zažívali v dobrodružných „devadesátkách“ na tatami dobré i zlé,” napsali na svém webu. „A bylo to právě jeho milované plavání, které se mu nakonec stalo osudným. Stando, odpočívej v pokoji a vždy modré nebe nad hlavou, kamaráde. Rodině a všem pozůstalým vyjadřujeme upřímnou soustrast,” zakončili vojáci.  

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání