Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Puberťáci v Jihlavě šokovali policii: Na elektrokoloběžky přidělali křesla a brázdili ulice!

Autor: pma - 
12. července 2022
19:53

Riskovali nejen svůj život, ale i ostatních účastníků silničního provozu. Řeč je o třech teenagerech, kteří se rozhodli zpestřit si začátek prázdnin pořádnou legrací a nahnat si ‚lajky‘ na sociálních sítích. Na elektrické koloběžky si přidělali křesla a vyrazili směle do ulic mezi auta. Nikomu se naštěstí nic nestalo, ale celý případ teď řeší Policie ČR.

S počátkem letních prázdnin se parta kamarádů rozhodla okořenit si nově nabytý volný čas a chopili se výroby speciálních vozítek. Na elektrické koloběžky si tři mladíci z Jihlavy připevnili velká křesla, vzali helmy a vyjeli na silnice. Vše samozřejmě nezapomněli zdokumentovat na sociální sítě, aby se svým vrstevníkům mohli pochlubit.

Teenageři nedomýšleli, co se může stát

 „To, co prováděli, byla naprostá pitomost. Jedna věc je recese, druhá věc je nebezpečné chování. Vozidlo, které je takto upraveno, má samozřejmě jiné jízdní vlastnosti. Například brzdná dráha bude úplně jiná,“ uvedl pro CNN Prima News dopravní expert Roman Budský.

I když se nikomu nic nestalo, podle experta ani chlapci nedomýšleli, jak moc si mohou podobným výjezdem zavařit. „Pokud by způsobili nějakou škodu – a byli by pojištěni takzvaně na blbost – tak se mohou rozloučit s pojistným plněním. Kdyby někoho dokonce zranili nebo, nedej bože, usmrtili, škody se vyšplhají do milionů – a to by se jim v podstatě celý život strhávaly nemalé částky,“ doplnil Budský.

Policie vše prošetřuje 

Celou záležitost má nyní v rukou Policie ČR. „Obsahem videozáznamu se zabýváme. Jedná se podle nás o podezření ze spáchání přestupku na úseku dopravy. Totožnost osob prověřujeme,“ uvedla pro televizi tisková mluvčí Policie ČR Vysočina Jana Kroutilová. Teenageři byli následně požádáni, aby video ze sociálních sítí odstranili a nenapodobovali je tak další jedinci.

 

 

vosavopruz ( 14. července 2022 18:28 )

to je divný že to ty koloběžky vydrželi

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání