Jen dílem náhody a notné dávky štěstí neskončila spanilá jízda tragédií. Soudce Městského soudu v Brně Michal Kabelík označil počínání muže za nepochopitelné a hazardérské. Kamery v tunelu odhalily, jak kličkoval z pruhu do pruhu a ohrozil tak sebe i řidiče.

„Ohrozil řadu řidičů, kteří mohli srazit nejen jej, ale v důsledku svého úleku a snahy zabránit hrozící kolizi mohli velmi snadno havarovat na zdi ohrazující vozovku v tunelu,“ citoval server novinky.cz soudce.

Hazardéra si včas všimla hlídka strážníků. Po zastavení muž nadýchal 2,2 promile. Tvrdil, že si chtěl „jen zkrátit cestu domů.“

Zákaz alkoholu i na kole

Trest, který nad bláznivým kouskem opilce soud vynesl, lze označit za exemplární. Za obecné ohrožení z nedbalosti muže soud potrestal desetiměsíčním vězením s podmíněným odkladem na dva roky, pokutou 50 tisíc korun a zákazem pití alkoholu.

Video
Video se připravuje ...

Opilec jel v Brně na koloběžce Pisáreckým tunelem. Městská policie Brno

Ten platí nejen pro řízení motorového vozidla, ale i jízdního kola či koloběžky. Pokud muž soudcův příkaz poruší a před jízdou se v následujících 10 měsících napije alkoholu, půjde za porušení podmínky automaticky do vězení na dva roky.

„V případě, že pachateli je uložen trest odnětí svobody s tím, že nástup trestu je podmíněně odložen, potom má soud možnost v rámci té podmínky stanovit různá omezení. Např. nenavštěvovat určité sportovní nebo kulturní akce apod. No a tady soud zakázal pít alkohol," reagoval právník Jan Černý. 

Pirát na elektrokoloběžce se však proti verdiktu městského soudu na místě odvolal. Případem se tak bude zabývat Krajský soud v Brně.

Fotogalerie
4 fotografie