Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Řidičku zabil u Svobody nad Úpou padající strom: Kácel i policista!

Aktualizováno -
8. července 2022
15:38
Autor: shp, ČTK, jp - 
8. července 2022
15:01

K šílené nehodě došlo u Svobody nad Úpou. Podle informací Blesk.cz tam policista mimo službu kácel s dalšími lidmi vysoké stromy. Jeden z nich přitom spadl na kolemjedoucí vůz, v němž zabil jeho řidičku. Případem se již zabývá Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).

Po pádu stromu na osobní auto v Krkonoších v pátek před 10:30 zemřela řidička. V autě jela sama. Nehoda se stala na takzvané staré silnici ze Svobody nad Úpou do Janských Lázní. ČTK to řekla mluvčí policie Šárka Pižlová. Podle mluvčího Správy Krkonošského národního parku Radka Drahného strom na auto spadl při kácení.

Nešlo tedy o samovolný pád. KRNAP podle mluvčího kácení nezadal. V polovině června v Krkonoších po pádu stromu na auto na silnici mezi Horním Maršovem a Malou Úpou zemřeli tři lidé. Řidička jela ze Svobody nad Úpou do Janských Lázní po silnici, která vede údolím Janského potoka.

Řidička byla na místě mrtvá

„Na projíždějící auto spadl vzrostlý listnatý strom. Řidička zemřela na místě. Příčiny a okolnosti nehody vyšetřujeme,“ řekla mluvčí policie. Místo, kde se nehoda stala, podle ní není součástí Krkonošského národního parku. Podle Drahného se nachází v takzvaném ochranném pásmu národního parku.

Hasiči na místo nehody vyslali čtyři jednotky. „Strom z vozovky jsme odstranili a osobu z auta vyprostili. Před 14:00 jsme místo předali policii,“ řekla ČTK mluvčí hasičů Martina Götzová. Případ si nakonec převzala GIBS. Jak Blesk.cz zjistil, mezi těmi, kdo káceli stromy, byl totiž policista mimo službu.

Stromy kácel i policista

Na místě docházelo ke kácení vzrostlých stromů. Jeden z padajících stromů usmrtil řidičku vozu, který jel po cestě kolem. Případ si přebíráme, protože jeden z účastníků incidentu byl policista mimo službu,“ řekla Blesk.cz mluvčí GIBS Ivana Nguyenová.

Blesk.cz také mluvil se svědkem smutného pádu stromu, který skončil tragicky. Jde o řidiče autobusu, který měl štěstí v neštěstí. „Klika, že jsem nejel s autobusem dřív. Měl jsem chvilku zpoždění,“ prohlásil autobusák Milan Jedlička. Podle něj bude nyní cesta uzavřená delší dobu. Na místě se kácelo podle něj už před týdnem.

Galerie: Padající stromy ohrožují Čechy

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání