Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Přes 20 mrtvých v tanečním klubu v Jihoafrické republice: Mladí lidé byli vystaveni jedu?!

Aktualizováno -
26. června 2022
16:25
Autor: rix - 
26. června 2022
10:08

Nejméně dvacet mrtvých mladých lidí bylo nalezeno v nočním klubu Enyobeni Tavern v Jihoafrické republice ve Východním Kapsku. O tragédii informovali tamní policisté. Není zatím jasné, za jakých okolností lidé zemřeli. Spekulovalo se o tlačenici, ale pravděpodobnější verzí je otrava zatím neznámou látkou.

A co víc, podle britského deníku Metro nebude zřejmě počet mrtvých konečný. Obětí může být až dvaadvacet. Za jakých okolností mladí lidé ve věku osmnácti až dvaceti let zemřeli, je zatím zahaleno tajemstvím. Dav mohl být podle informací dokonce vystaven prudkému jedu. Spekulovalo se ale také o následcích tlačenice. 

Tu vyloučil představitel provincie Eastern Cape a představitel bezpečnostního oddělení Unathi Binqose. Regionální noviny DispatchLive naopak hovořily o tom, že studenti zřejmě slavící úspěšné složení zkoušek byli vystaveni jedu.

„Těla ležela rozházená po židlích, stolech a na zemi bez zjevných známek zranění,“ dodala místní média. „Je to naprosto neuvěřitelné, nemůžeme to pochopit, přijít jen tak o 20 mladých životů,“ zoufal si šokovaný šéf provincie Eastern Cape Oscar Mabuyane a vinu přikládal alkoholu. 

„Zprávu jsme obdrželi v neděli v ranních hodinách. Okolnosti incidentu se zatím vyšetřují. V této fázi nechceme o ničem spekulovat,“ uvedl k případu brigádní generál Tembinkosi Kinana.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání