Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Policisté jdou po velkých rybách: Zadrželi ženu a muže kvůli dealování drog

Autor: VaB - 
20. června 2022
15:36

Kriminalisté zaměřující se na drogovu scénu zadrželi ženu (55), která měla na Chomutovsku prodávat pervitin. O pár dní později pak zase sebrali jiného drogového dealera (27) z Jirkova. U obou našli přes sto gramů krystalické látky, žena měla navíc v autě zbraň!

Detektivové se na pětapadesátiletou ženu dlouhodobě zaměřovali, jakmile získali dostatek informací a důkazů, rozhodli se jít do akce. „Na konci května se díky poznatkům o možné aktuální trestné činnosti podezřelé ženy rozhodli spustit realizaci. Na silnici č. I/13 v blízkosti vodního díla Újezd přiměli kriminalisté ve spolupráci s policisty z hlídkové služby zastavit vozidlo, které v tu chvíli řídila, a ženu i jejího spolujezdce zadrželi,” popsala mluvčí policie Miroslava Glogovská. 

Následovala domovní prohlídka, při které policisté našli sto gramů pervitinu. „Ve vozidle kriminalisté nalezli také střelnou zbraň, která bude předmětem balistického zkoumání. Při prohlídkách policisté zajistili také větší množství finanční hotovosti v různých měnách,” dodala mluvčí. 

Se ženou následně zahájili trestní stíhání pro spáchání zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Podle policistů prodávala drogy v okolí svého bydliště na Chomutovsku, soud ji poslal do vazby, hrozí ji až desetiletý trest. 

Tím ale práce policistů neskončila. O pár dní později, opět po delším sledování podezřelého, zadrželi dalšího prodejce drog, tentokrát z Jirkova. U toho našli 113 gramů pervitinu, 150 gramu sušiny zelené rostliny a více jak 270 tisíc korun. 

„Muž, který měl přibližně 100 gramů pervitinu u sebe přímo při svém zadržení, byl obviněn ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,” popsala Glogovská s tím, že muž drogy prodával už od roku 2017. I jemu hrozí až desetiletý pobyt ve vězení.

Video  Policejní razie v Ústeckém kraji zaměřená na drogy.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání