Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Opilý zastupitel (33) obce na Chrudimsku postřelil nelegální zbraní kolegu: Obvinili ho z pokusu o vraždu

Aktualizováno -
10. května 2022
08:30
Autor: ČTK, jel - 
9. května 2022
15:12

Za pokus o vraždu hrozí třiatřicetiletému zastupiteli obce Vítanov 12 až 20 let vězení. Podle policejního obvinění postřelil v pátek na Chrudimsku nelegálně drženou zbraní o rok mladšího muže, který utrpěl vážná zranění. Obviněný je vyšetřován ve vazbě, uvedla to v pondělí policejní mluvčí Markéta Janovská v tiskové zprávě. Zastupitel byl pod vlivem alkoholu a údajně se vymlouval, že střílel po zvěři.

Podnapilý muž střílel poblíž jedné obce na Chrudimsku, uvedla policie. K útoku mělo dojít během toho, co dvojice společně prořezávala dříví. Původně podle ní tvrdil, že mířil na lesní zvěř. Policisté ho následně obvinili z pokusu o úkladnou vraždu.

„Motivem jeho jednání měly být dlouhodobější rozpory mezi ním a poškozeným. K činu došlo, když byli muži v zaměstnání. Postřelený muž utrpěl velmi vážné zranění, byl letecky transportován do nemocnice, kde se podrobil urgentní operaci s velmi nejistou prognózou vývoje poranění,“ uvedla Janovská.

Obviněný muž bez oprávnění držel více zbraní, policii je vydal. Dosud nebyl trestán. „Kriminalisté dali státnímu zástupci podnět na vzetí obviněného do vazby, čemuž dnes (v pondělí - poz. red.) soudce Okresního soudu v Chrudimi vyhověl,“ dodala Janovská.

Podle zjištění Deníku byl střelcem zastupitel města Vítanov. „Je to hrozné, co se stalo. Potřebujeme, aby pracovali a oni se pobijí,“ sdělil webu starosta obce František Navrátil. Ten uvedl, že se o střelci sice říkalo, že má problémy s alkoholem, on to na něm ovšem nikdy nepoznal. Občan, který si nepřál být jmenován Deníku řekl, že o zastupitelově problémy věděli v obci všichni. 

Video  Policie veze k soudu muže, který měl postřelit kolegu  - Policie ČR
Video se připravuje ...

PavelSki ( 10. května 2022 09:38 )

Ten starosta bude také pěkné kvítko.
Všichni to věděli, jen starosta to nikdo nepoznal.
Nestaral se o to poznat?

Horší je vyjádření starosty "... a oni se pobijí".
Velká neúcta k těžce zraněnému.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání