Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pes Kajínek zabil maminku čtyř dětí Evu (†38): Majitele zvířete potrestal soud!

Autor: VaB - 
18. února 2022
20:45

Je to více než dva roky, co v Otradově na Chrudimsku došlo k obrovské tragédii. Pes Kajínek tady chladnokrevně zakousl maminku čtyř dětí Evu (†38), mrtvou ji v tratolišti krve našel její muž. Soud v Chrudimi vynesl nad případem rozsudek, majitelé psa dostali podmínku a rodině musí zaplatit dva miliony.

Čtyři dny před Vánocemi roku 2019 se rodina osmatřicetileté Evy těšila na společné chvíle. Hlavně její čtyři děti. Jenže pak došlo k tragédii, která zasáhla celou obec Otradovice. Zhruba dvouletý čistokrevný československý vlčák Kajínek v noci utekl na pozemek sousedů a krvelačně zaútočil na Evu. Pokousal ji na horní části těla, zejména na krku.

Útok psa byl tak silný, že žena na místě zemřela. Na chladné zemi a v tratolišti krve ležela dlouhé hodiny, ráno kolem sedmé ji našel její manžel. Majitelé nechali psa o rok později v květnu utratit veterinářem.

Před psem matka dětí varovala už dlouho, měla tvrdit, že je nebezpečný. Nikdo ale její obavy nebral vážně… „Dokola říkala, že je otázka času, kdy ten pes někomu ublíží. Když jsem já stála u baráku jeho majitele, tak ten pes vyváděl jak vzteklý. Stačilo i to, že okolo projelo auto,“ popsala tehdy pro Aha! sestra zabité Evy.

Uplynula už dlouhá doba a soud nad případem udělal pomyslnou tečku. Jak uvedla televize Nova, soud v Chrudimi ženu a muže, kterým pes patřil, odsoudil tříletou podmínkou a zákazem chovu zvířat.

Soud také podotkl, že nad tragédií neprojevili žádnou lítost. Ze ztráty maminky se musí vyrovnávat i nezletilé dítě. K tomu všemu musí odsouzení rodině navíc zaplatit dva miliony korun.

mycmelak ( 19. února 2022 03:21 )

Je videt na kolik si soudy ceni lidsky život, smutně smesna částka😵😩😒😞 pak si clovek řekne co by bylo kdyby se neco podbneho stalo soudci...

Uživatel_5361278 ( 19. února 2022 02:49 )

Ja bych nechala odstranit hlavne jeho panicka a pak PSA, to kazdopadne!!!

padrino ( 18. února 2022 21:32 )

Swině,psa nechali utratit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání