Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dohra trojnásobné vraždy v Kostelci na Hané: Přísně střežený pohřeb!

Autor: rys, rix - 
6. května 2022
17:34

V přísně střeženém soukromí privátní prostějovské obřadní síně se v pátek příbuzní rozloučili s Jiřím (†57), Vítem (†23) a Anetou (†22) P. z Kostelce na Hané. Otce, bratra a sestru minulý pátek z nenávisti brutálně zavraždil Marek P. (29).

Obřadní síň na předměstí Prostějova byla přísně střežena pracovníky pohřební služby. Ti velice slušně, leč naprosto nekompromisně nepustili dovnitř nikoho nepovolaného.

Posledního rozloučení se směli účastnit jen rodinní příslušníci a spolužáci. „Bylo to přání rodiny, která si nepřála žádnou veřejnost. Výjimku učinila pouze v případě několika spolužáků,“ prozradil pracovník pohřební služby.

Hluboké mlčení

Obřad provázelo mlčení. Nikdo z příbuzných ani spolužáků se nechtěl k poslednímu rozloučení ani jediným slovem vyjádřit. Samotný obřad trval zhruba 30 minut a smuteční hosté se po jeho skončení tiše a velmi rychle vytratili.

Život rodiny, v níž se udála dechberoucí tragédie, tak zůstává záhadou. „Byli zvláštní. S nikým se nestýkali a vlastně prý nekomunikovali ani sami mezi sebou. Taková záhadná rodina,“ konstatovala už dříve žena ze sousedství zavražděných.

Tečku udělají plameny

„Já vám nemohu prozradit ani to, jaká hudba zemřelé vyprovázela na poslední cestu. Prostě taková klasická, jaká se hrává na pohřbech,“ uvedl pracovník pohřební služby a dodal: „jediné, co snad mohu prozradit, je, že těla budou po obřadu zpopelněna.“

Marek P. se ke svému činu doznal. Jako motiv uvedl dlouhodobé neshody s ostatními členy rodiny. „Bylo to 100 +1 maličkostí,“ uvedl do policejního protokolu. Jeho běsnění přežila jen nejmladší sestra Natálie (17). Tu jedinou ušetřil proto, že podle jeho slov prý „nebyla na něj tak zlá jako ostatní.“ Za plánovanou brutální vraždu tří osob mu hrozí doživotní trest.

Rodinné prokletí?

V rodině z Kostelce nejde o první tragédii. Před lety se podle dostupných informací otrávila matka rodiny a nejstarší bratr se oběsil. V historii olomoucké kriminalistiky jde o nejkrvavější případ všech dob. Dosud za něj byl považován tzv. pohořanský masakr z roku 1995, kdy jistý podnikatel v Pohořanech v autě pistolí doslova popravil tři věřitele, kterým dlužil peníze.

Nynější případ z Kostelce ovšem vykazuje ještě větší míru brutality a chladnokrevnosti. Marek P. své oběti vraždil s časovým odstupem, v mezidobí si brousil a olejoval dýky a každé ze svých obětí zasadil více než čtyřicet ran. „I jako zkušení kriminalisté jsme byli šokováni intenzitou a brutalitou útoku,“ prozradil šéf olomoucké krajské kriminálky Jan Lisický a dodal: „Viděli a zažili jsme toho už hodně, ale tohle je opravdu něco extrémně výjimečného.“

 

pea.p ( 6. května 2022 21:38 )

Na věcem jedeš. Toto nebyly žádný romale.
O tom,ze někdo jako ty někoho živí z daní dost pochybuju.

clovekdobry ( 6. května 2022 21:04 )

Pěkný večer a dobrou noc.

clovekdobry ( 6. května 2022 20:53 )

Já jsem psal o tom pánovi, že jednal v zoufalství.

clovekdobry ( 6. května 2022 20:45 )

Ale chápu to, i když se mi to nelíbí.

clovekdobry ( 6. května 2022 20:42 )

Já si to pamatuji, ale to není omluva. To je jen výraz slabosti a zoufalství.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání